Autó km óra mekkora befolyásoló tényező használtautó vásárláskor?
"Azt mondják állapotot veszünk, nem kilométert."
Mert ez egy hulye szlogen, amit elterjesztettek a nepperek. En amit nezek hogy hany tulajdonosa volt, meg a kilometer. En is kb. 180 ezer km-ig vennek hasznalt autot.
Nem számít a km.
Lehet a 180ezresben is van 300ezer csak vissza lett tekerve. Így ugyan ott vagy mintha eleve a nagyobb futásút vetted volna.
Kevesebb km alatt is ki lehet nyírni úgy az autót, hogy zsebbenyúlós tud lenni a javítás.
Első autómat 400 ezer km felett vettem (2004-es évjáratú) 3 évig használtam és kb 550 ezer km-el adtam el. A mai napig megy (ismerős vette). Motorikusan soha se volt bajom vele, 1x kellett kuplungot cseréltetnem benne illetve kopó alkatrészeket (fékbetét,gumi) de semmi extra. Kövi autómat kb 40 ezer km-el (2018-os évjáratú) vettem meg ami egy rakat sz.r volt. 3 ezer km után kuplungmunka henger meghalt benne aztán a motor is szarakodott zabálta az olajat.
A mostani autómat 260 ezer km-el vettem meg már 340 ezernél tart és semmi baja nem volt még szerencsére.
Szóval nézegetheted a km állásat az autónak nincs értelme. Ahogy előttem is leírták inkább az számit hogy kitől veszed meg. Ha olyantól aki legyilkolta akkor nyílván ne várj csodát.
Az állapot és a km valamennyire összefügg.
Értsd: egy 150-et futott autó lehet:
-jó állapotban
-valós km-el szétgyilkolva
-300-ról visszatekerve. Ergo annyiból igaz a mondás, hogy a kevesebb km nem garancia semmire.
Viszont egy 500 ezret futó autó a legritkább esetben van tényleg jó állapotban.
Amúgy a legtöbb autóra 100, max 150 ezer km-ig van garancia. Nem véletlen. Addig van el az autó relatív kevés hibával, amit még megéri a gyártónak bevállalni. Utána már bármi jöhet bármikor. Nyilván a kritikus alkatrészek rendszeres, minőségi cseréjével csökkenthető az esély, hogy gond lesz, de ezt az ára miatt nem sokan teszik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!