Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A mai férfiak közül, főleg...

A mai férfiak közül, főleg huszonévesek, hirtelen mennyire tudnának helytállni az út szélén egy Skoda 100-al, Trabanttal, Lada-val? Elméleti kérdés, de a mai autók helyett ismét ezek lennének.

Figyelt kérdés
2022. dec. 27. 23:24
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
70%
#7 Monjuk aki számítógép előtt nőtt fel, arról aligha gondolhatod, hogy nem fogott csavarhúzót a kezében. Én is 9 éves koromtól kezdve számítógép mellett nőttem fel, így rengeteg időm elment a számítógépek szerelésére. Szerintem kevésbé remeg a kezem, mint sok "szakinak". (Mondjuk én a 0402-es SMD alkatrészt is szabad szemmel forrasztom úgy, hogy mikroszkóppal sem találsz problémát vele.)
2022. dec. 28. 01:09
 12/49 anonim ***** válasza:
4%

#11 Nekem meg van olyan programozó haverom aki inkább készen vette meg a gépét, nem otthon szerelgette.

De a lényeg akkor is az, hogy a mostani 20-onéves korosztály már nem abban a szerelős környezetben nőtt fel mint mi, és lehet azt mondani,hogy majd a szerelő megcsinálja, csak akkor van gond ha nem ér rá, vagy éppen csúnyán lehúz, mert fingod sincs az alap dolgokhoz se. Mennyi kérdés van itt is amitől egy kicsit is hozzáértő már a fejét fogja. Nem azt mondom,hogy én profi vagyok, de többek közt egy fék vagy kipufogó cseréért, indítómotor felújításért nem viszem szerelőhöz a kocsit, és ezzel 100 ezreket megspóroltam az évek folyamán amit másra is tudok költeni.

2022. dec. 28. 01:34
 13/49 anonim ***** válasza:
77%

#12 Ez nagyon sok mindentől függ. Én mindig azt mondom, amerikában van hogy ki a boomer, x,y,z generáció, mi ahhoz 10-20 évvel le vagyunk maradva, de az alföld a dunántúlhoz még extra 10 évvel. Egyetemen a tanáron kívül csak én tudtam, mi az a kazettás magnó. Nálunk a kisvárosban szinte minden félrokonnak én szereltem a gépét, pedig nem is értettem hozzá. Beletanultam. Szintén keleti, nem kunsági, hanem jászsági haverom a lada szereléssel van így. Megtanultuk. Ahogy egy disznót is fel tudunk dolgozni, a nagyvárosi meg undorodik a vér látványától - én meg pont ezért becsülöm meg a friss húst, és nem dobom ki a felét a kukába, csak mert nem tudok hártyázni. :D

Viszont a motoromon azt is szervizzel csináltatom, amit meg tudnék csinálni - részben önbizalomhiány, részben kapitalizmus (forogjon a pénz, a hajamat is fodrásszal vágatom, hiába tudom otthon is megcsinálni a professzionális, fodrászoknak szánt gépemmel), részben meg mert olyan a munkaköröm, hogy szimplán az órabérem olyan nagy, hogy nem éri meg a motoromat szerelgetni, ahelyett, hogy bedobnám a szervizbe, és ugyanazt a pár órát pénzkereséssel, vagy még jobb, a kisfiammal töltsem. Pedig én is huszonéves vagyok. :)

2022. dec. 28. 02:02
 14/49 anonim ***** válasza:
78%
#13 Én a motoromon az alap karbantartásokat most magam csinálom, mint az olaj+szűrő, fagyálló és fékfolyadék csere. Ha megjön, akkor egy fokozatkijelző beépítése . Következő ilyen műtét lesz majd az első teleszkópokban az olaj és szimering, meg valószínűleg kap progresszív rugókat is, és ezeket a fiammal kettesben csinálom, mert szerintem nagyon jó apa-fia program, és ő is tanul valamit. Persze egy szelephézagellenőrzést már nem vállalok be, ezt inkább már gyakorlotabbra bízom :)
2022. dec. 28. 02:35
 15/49 anonim ***** válasza:
70%

#14 Ez tényleg tök jó apa-fia program. :)

Én kocamotoros vagyok. A motoromon nincs középsztender, a kézkikönyv hiába mondja, hogyan kell láncot húzni, ha apám azt mondja, hogy azt ő szerelővel csináltatja, akkor én is szerelőhöz viszem vele. Pedig ő még láncszettet is cserél a sajátján. Lennék én motorszerelő is egy másik életben, nagyon érdekel, de így is van két szakmám, és itt van körülöttünk a kapitalizmus, ami arról szól, hogy fizetek annak, aki ért hozzá. :)

2022. dec. 28. 03:39
 16/49 anonim ***** válasza:
100%
Ennek nincs köze a kapitalizmushoz, a munkamegosztás a kommunista rendszerekben is elkerülhetetlen, hacsak nem ragadnak le a nulla technikai színvonalon. Más kérdés hogy nálunk egybeesett, ráadásul tiéd a gyár, magadnak lopod, aztán muszáj volt otthon valami kezdeni az alkatrésszel.
2022. dec. 28. 04:02
 17/49 anonim ***** válasza:
0%

7.-nek igaza van.

8. meg a többi elég hülyeséget ír.

Ennyi erővel nem kellene takaritani se, mert azért van a bejárónő.

De főzni se kell tudni mert azért lenne az étterem.

Sőt jogasítvány se kellene mert lehet magán sofőrt alkalmazni.

De sorolhatnám a kertésztől, a kutya sétáltatóig stb.

2022. dec. 28. 06:47
 18/49 anonim ***** válasza:
86%

30on túl vagyok, apám még skoda 120l-el jart, amikor megvette a köv autojat az anyja első kerdese az volt, hogy ezt nem kell majd betolni ?

Ugyh az előző generacio is utalta azokat a kocsikat csak sajnos mas nemvolt.

Nemtudnam megszerelni bevallom, 1. nem is erdekel, 2. nem vennek olyan autot amibe folyton babralni kell.

Szlovakiaba es vagy Romániában ne lenne térerő ne nevettes. Troll vagy troll kerdessel.

2022. dec. 28. 06:58
 19/49 anonim ***** válasza:
85%
Ezt a kérdést úgy tetted fel, mintha 40-50 éve úgy születtek volna az emberek hogy ők tudták.
2022. dec. 28. 07:09
 20/49 anonim ***** válasza:
82%
Persze hogy a mai fiatalok nem tudják mivel nincs szükségük rá hogy tudják.
2022. dec. 28. 07:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!