A mai férfiak közül, főleg huszonévesek, hirtelen mennyire tudnának helytállni az út szélén egy Skoda 100-al, Trabanttal, Lada-val? Elméleti kérdés, de a mai autók helyett ismét ezek lennének.
A legtöbb huszonévesnek már a kézi szívató használata is fejtörést okozna.
De az élelmesebbek viszonylag hamar kigoogliznák a fortélyokat.
Az általad felsorolt járművek pont ugyanúgy működnek mint egy modern elektronikai hulladék, azzal a különbséggel, hogy nincsenek tele mindenféle felesleges szarral.
Ugyanúgy indítod be, ugyanúgy tekered a kormányt és nyomod a pedálokat.
Szerintem senki nem halna bele abba, hogy szervó nélkül nehezebb kicsit a kormány és a fék, vagy hogy nem gombnyomásra megy le az ablak.
Aki tud autót vezetni, az egy Ladát is meg fog szokni 10 percen belül.
Halálesetről én is hallottam, sajnos tapasztalat/rutin nélkül lett megtapasztalva hogy mit tud a gép.
És Romániában, Szlovákiában nincs térerő?
Most kitalálhatsz mindenféle olyan szcenáriót, hogy csak te legyél menő az adott, specifikus tudásoddal. De sok értelme nincs, mert nem reális.
Ez kb. olyan, mintha egy kockagyerek azt fantáziálná, hogy jönnek az ufók és csak azt hagyják életben, aki ki tudja rakni a rubik kockát csukott szemmel.
A mai fiatalok közül sokan szerintem még csavarhúzót se fogtak a kezükben, nemhogy valamennyire is értsenek olyan dolgokhoz mint az autószerelés. Panelban felnőtt a számítógép előtt egy korosztály, aki ha tud is valamit, azt inkább csak elméleti síkon. Ezt láttam a gyártómérnökeinknél is, hogy semmi gyakorlatiasság nincs, ha valami eltér a rajztól, akkor csak a fejvakarás, meg a probléma tologatása van, illetve a mérőszámokon tudnak lovagolni.
Mi még a 80-as években bicajoztunk, majd pedig betört a kismotor korszak (50cm3-s mocik), és persze meg is kellett javítani, motorszerelőről meg nem is hallottam a városunkban. Én 14 évesen a család zsuguliját szereltem, eleinte apámmal, majd egyedül, és simán megcsináltunk egy komplett dugattyúgyűrű cserét. Mi ebben nőttünk fel, de mióta a számítógép, meg a mobiltelefonkorszak betört, azóta bicajozó gyerekeket se nagyon látni, mert otthon kockulnak a gép előtt. Neten persze sokmindent megtalálni, csak kérdéses, hogy neki is mernek állni, vagy ha igen, akkor nembiztos, hogy össze is rakják.
Nem tudtam, hogy egy férfi fokmérője az, hogy ladát tud szerelni... ki a fact érdekel ez, most őszintén?
Nincs ilyen hulladék autó a családban, plusz a szerelő pont azért van, hogy tegye a dolgát, én meg kifizessem. Abból a munkámból kapott pénzből, amihez meg a szerelő segghülye. Senki nem ért mindenhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!