Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 8 év alatt 7 tulajdonos mire...

NemaRendőrség kérdése:

8 év alatt 7 tulajdonos mire utalhat?

Figyelt kérdés
Kinéztünk egy autót, magyar, 2014-es skoda rapid, viszont már 7 tulajdonosa volt, kb 10-20e km után eladták az emberek, volt két 40e km-s tulaja is

2022. dec. 27. 15:57
1 2
 1/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:

Lehet van valami hibája, katalizátor vagy vmilyen ritkán előforduló problémája.

Azt honnan tudod, hogy 7 tulajdonosa volt? Mert pl. tesztautók esetén eleve az első tulajdonos maga a márkakereskedő, aki megtartja nagyon maximum 7-10 ezer km-ig az autót. Aztán eladja a "második" tulajnak, aki használja mondjuk még két évig (mert addig garanciális mondjuk).

2022. dec. 27. 16:01
 2/11 Revolúcióbiológus ***** válasza:
70%
Ez leginkább arra a nyilvánvaló tényre utalhat, hogy a Skoda Rapid egy iszonyatosan szar autó volt amitől mindenki igyekszik megszabadulni a csalódás után. Nálunk is volt céges flottában, mindenki gyűlölte. Nem romlott el soha, pedig sokan remélték, hogy akkor kapnak csereautónak valami jobbat.
2022. dec. 27. 16:11
 3/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
73%
#2. Miért rossz ha nem romlott el soha?
2022. dec. 27. 16:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Arra, hogy valami nem stimmel az autóval. Mondjuk azt nem árt figyelembe venni, hogy a kereskedőt meg a bankokat is tulajnak számolja a rendszer. Mennyi eredetvizsga volt a 8 év alatt?
2022. dec. 27. 16:20
 5/11 Revolúcióbiológus ***** válasza:
69%
#3: Azért, mert mi ilyen elkényelmesedett köcsögök vagyunk akik ha már autóba ülnek fontos nekik a futómű csillapítása, klíma és fűtés erőssége, váltó működése, ülések oldaltartása vagy épp a kormánymű pontossága. A Rapid pedig nem csak alul maradt a konkurenciával szemben mindezekben de még meg sem érkezett a 21. századba. Amennyiért vesztegetik már vehetsz egy fullos Cliót vagy Fiestát amik alap motorral is csilliószor jobb autók és ezért cserébe még azt is leszarod ha évente egyszer elromlik.
2022. dec. 27. 16:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Dolgoztam egy cégnél, a főnök kb. évente csinált egy új vállalkozást amibe vitte át a 2 céges teherautót. Ha lekérdeznénk akkor ott is sok tulajdonos lenne feltüntetve, pedig ugyan ott üzemelnek még most is már hosszú évek óta.
2022. dec. 27. 17:00
 7/11 A kérdező kommentje:

@1

Jszp-n kértük le rendszám alapján.

@4

2db volt

Egy amikor először megvették 25e km-nél 1 év után, illetve egy darab 2020ban

2022. dec. 27. 18:25
 8/11 anonim ***** válasza:

#6 Ott a pont!

Azért vannak egy jópáran akik cégből cégbe mentik a tulajdonaikat.

2022. dec. 27. 19:22
 9/11 anonim ***** válasza:
#7: Akkor viszont vagy céges mentés volt, vagy rokonok közötti ajándékozások. Meg kell kérdezni a tulajt
2022. dec. 27. 20:03
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem általánosítanék!

A saját autómat 7 évesen vettem és én lettem a 6. tulaj. Papíron! A gyakorlatban végig egy használója volt a kocsinak.

1. tulaj a szalon, készletes autó volt.

2. tulaj a bank, mivel hitelre vették meg.

3. tulaj a cég aki megvette és a hitel lejárata után a nevére került.

4. tulaj a cég munkatársa, aki 0 km-es korától kizárólagosan használta az autót, majd amikor leselejtezték a cégtől, megvette saját magának.

5. tulaj a kereskedés, ahova beadták és ahonnan én megvetem.

6. tulaj: én.

Mindez 7 év alatt. Azóta eltelt több mint 10 év. A mai napig használom a kocsit. Kb 200.000 km került bele csak nálam. Kopó alkatrészeken és tervezett karbantartásokon kívül soha semmi gondom nem volt az autóval, út szélén soha nem hagyott. Tehát van ilyen is. Az, hogy papíron sok a tulajok száma nem jelenti feltétlenül, hogy rossz az autó. De természetesen nem is zárja ki. Tehát tulajdonképpen önmagában sok mindent nem jelent.

2022. dec. 27. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!