Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tárcsafék nagyon forró,...

Tárcsafék nagyon forró, lehetséges hogy ezmiatt?

Figyelt kérdés

Van egy motorom, a hátsó kerék féktárcsája iszonyatosan tűz forró. Viszont a fék sem fog.... Szétszedtem a hátsó fékmunkahengert, és az alábbiakat zártam fel lehetséges oknak.

A féktárcsa 80%-ban jó állapotban van, a fékbetétek viszont kopottak. Az egyiken kb 0,5mm és 1mm közötti a ferodol. A másiknál kb 2-3 mm. Természetesen a hiba előtt légtelenítve volt, szóval én a fékbetétekre gyanakszom. Mit gondoltok? Ezzel már nem fog a fék, szóval kuka?várom a válaszokat!

2022. dec. 26. 00:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Lehet hogy a nyeregben a dugattyú van berohadva a betét meg már meg van üvegesedve a hőtől és azért nem fog.
2022. dec. 26. 00:55
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

" Ezzel már nem fog a fék, szóval kuka?"

Ezt most kérdezed vagy kijelented?

2022. dec. 26. 04:52
 3/11 krwkco ***** válasza:
64%

"szóval én a fékbetétekre gyanakszom."

Fordítva van az ok és az okozat. Azért kopottak a fékbetétek, mert a fék állandóan koptatja őket.

A baj az, hogy a fék nem tér vissza alapállapotba, a fékbetétek nem távolodnak el a tárcsától. Vagy azért, amit 1-es írt: a fékhengerek rozsdásak belül és a dugattyúk nem csúsznak rendesen. Vagy a gumikarmantyú nem húzza őket vissza.

A másik lehetséges hibaforrás, ha a fékfolyadék nem tud visszafolyni a helyére fékezés után. És emiatt nem csökken a nyomás a hidraulikában.

2022. dec. 26. 05:55
 4/11 anonim ***** válasza:
93%
HA forró akkor az bizony fog !!
2022. dec. 26. 08:52
 5/11 anonim ***** válasza:
Vagy csak simán be van rohadva a csúszka.🤷‍♂️
2022. dec. 26. 08:53
 6/11 anonim ***** válasza:

3.-at miért pontoztad le?

Ezért kár feltenned kérdést , hülye műszaki analfabéta!!!

2022. dec. 26. 08:53
 7/11 anonim ***** válasza:

#6 Nem biztos, hogy a kérdező volt, mert sajnos vannak az oldalon olyan betegek, akik vagy minden választ, vagy direkt a jót pontozzák le, és jelen pillanatban 3 lepontozás is van a 3-as válaszon.

A hátsófékem nekem is ilyen volt a motoromon mikor megvettem, hogy hiába nyomtam csak alig fogott. Ennél a féknyerget ketté lehet szedni, és az egyik oldalon be volt ragadva a dugattú, és fékezéskor nem is fogott rendesen, és még a tárcsát is feszítette oldalra. Kapott egy felújítószettet új dugattyúkkal, és akkor már a hátsó főfékhenger belét is kicseréltem, azóta tuti.

2022. dec. 26. 10:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Nincsen berohadva mert teljesen ki szedtem a dugattyú persejt. Én a fék ferodolokra gondolok. Azok ennyire kopottak. Vagy ettől még valamit kéne fognia?
2022. dec. 26. 13:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Az egyik féken alig van ferodol, a másiknál is de ott azért több van. Köszönöm. És nem pontoztam le senkit sem.
2022. dec. 26. 13:34
 10/11 anonim ***** válasza:
A kopottság nem függ össze a fékerővel amíg van rajta kopóréteg, viszont azért az nem jelent jót, hogy nem egyformán koptak. Ott valami azért szorul vagy levegős. Nem írtad, hogy egy vagy kétdugattyús, de ha csak egy, akkor maga az úszónyereg is akadhat, ilyenkor meg elhúzza a tárcsát is féloldalra mikor fékezel.
2022. dec. 26. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!