Tárcsafék nagyon forró, lehetséges hogy ezmiatt?
Van egy motorom, a hátsó kerék féktárcsája iszonyatosan tűz forró. Viszont a fék sem fog.... Szétszedtem a hátsó fékmunkahengert, és az alábbiakat zártam fel lehetséges oknak.
A féktárcsa 80%-ban jó állapotban van, a fékbetétek viszont kopottak. Az egyiken kb 0,5mm és 1mm közötti a ferodol. A másiknál kb 2-3 mm. Természetesen a hiba előtt légtelenítve volt, szóval én a fékbetétekre gyanakszom. Mit gondoltok? Ezzel már nem fog a fék, szóval kuka?várom a válaszokat!
" Ezzel már nem fog a fék, szóval kuka?"
Ezt most kérdezed vagy kijelented?
"szóval én a fékbetétekre gyanakszom."
Fordítva van az ok és az okozat. Azért kopottak a fékbetétek, mert a fék állandóan koptatja őket.
A baj az, hogy a fék nem tér vissza alapállapotba, a fékbetétek nem távolodnak el a tárcsától. Vagy azért, amit 1-es írt: a fékhengerek rozsdásak belül és a dugattyúk nem csúsznak rendesen. Vagy a gumikarmantyú nem húzza őket vissza.
A másik lehetséges hibaforrás, ha a fékfolyadék nem tud visszafolyni a helyére fékezés után. És emiatt nem csökken a nyomás a hidraulikában.
3.-at miért pontoztad le?
Ezért kár feltenned kérdést , hülye műszaki analfabéta!!!
#6 Nem biztos, hogy a kérdező volt, mert sajnos vannak az oldalon olyan betegek, akik vagy minden választ, vagy direkt a jót pontozzák le, és jelen pillanatban 3 lepontozás is van a 3-as válaszon.
A hátsófékem nekem is ilyen volt a motoromon mikor megvettem, hogy hiába nyomtam csak alig fogott. Ennél a féknyerget ketté lehet szedni, és az egyik oldalon be volt ragadva a dugattú, és fékezéskor nem is fogott rendesen, és még a tárcsát is feszítette oldalra. Kapott egy felújítószettet új dugattyúkkal, és akkor már a hátsó főfékhenger belét is kicseréltem, azóta tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!