Ilyen hidegbe is érdemes kocsit mosni, ráengedik a forró vizet nem lesz baja?
Figyelt kérdés
2022. febr. 6. 17:10
1/8 anonim válasza:
Én megvárnám a jövő hetet, akár 10 fok is lehet.
2/8 anonim válasza:
Ilyen hidegben?! Ma is +10 fok volt, gyönyörű napsütéssel. Pont jó idő kocsit mosni. Én múlt héten mostam le, muszáj volt mert már nagyon mocskos volt és nem volt képem úgy műszakira vinni. De tulajdonképpen ha 0 fok fölött van, nem fagy rá, akkor semmi akadálya a mosásnak. Semmi baja nem lesz. Nyáron is van hogy a 60 fokra felhevült karosszériára jön egy zuhé és attól sem lesz baja.
3/8 anonim válasza:
Fagypont alatt nem érdemes, mert ráfagy. Nem az a baj, hogy a hideg autóra ráengeded a meleg vizet, hanem hogy a meleg víz pillanatok alatt kihűl és ráfagy. Ha a mosás után állni fog az autó (például én sokszor munkába menet mosom le, onnan 300 méter a meló és akkor álló helyben szárad), akkor 2-3 fokban már le lehet mosni. Ha utána mennél is vele, akkor inkább 5 fok minimum, mert ugye menet közben a szél is ront a helyzeten, szóval kicsit melegebb idő kell hozzá, hogy ne fagyjon rá a víz.
4/8 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz.
Egy normál mosásnál nem jut olyan helyre víz, ahová havas/esős időben ne jutna. Attól sem romlik el az autó
5/8 anonim válasza:
ne engedj rá forróvizet.. normális vagy?
Langyos víz max..
7/8 A kérdező kommentje:
Nem én engedem rá, hanem az automata mosó
Bár én csak a szélvédőtől tartottam nehogy berepedjen, ha rámegy a forró víz
2022. febr. 7. 10:28
8/8 anonim válasza:
Nem hinném hogy létezik olyan autómosó ami forró vizet enged a kocsira, pláne télen. naponta vehetnék a szélvédőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!