Hétköznapi autóhoz(1.5 100Le) érdemes jobb minőségű drágább fékbetétet venni?
Ez valószínűleg csak az én hülyeségem, nekem egyszer volt olyan, hogy egy fékcső miatt elment a fékhatásom teljesen autópályán. Azóta én minden autómra - még a 60 lóerős, 25 éves megörökölt hobbijárgányomra is - a jó minőséget veszem fékből mindig. Tárcsából is, betétből is. Meg persze a fékfolyadék csere, fékrendszer átnézése is fontos.
Én általában az ATE termékeit igyekszem venni, de Textar, Brembo (bár abból hallottam már rossz tapasztalatot is az olcsóbb termékeikről) általában jó minőség.
Az olcsó fékekkel is megállsz, igen, de a fékhatás lehet rosszabb, és például nem ritka, hogy hajlik a féktárcsa ezeknél, ami miatt bőven idő előtt cserés lesz. Akkor meg már jobban jársz ha alapból a jót veszed.
Mert a gyenge autó gyorsabban áll meg, mint az erősebb ugyanolyan sebességről?
A 100 lóerős autó is felgyorsul 130-ra és ugyanannyi idő alatt meg kell tudni állni vele, mint egy 300 lóerőssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!