Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsga 2hét múlva....

Forgalmi vizsga 2hét múlva. Bármi jó tanács, tapasztalat a vizsgáról?

Figyelt kérdés

Utvonalat, manővereket ügye majd tételszerűen kell húzni, fix helyek vannak utvonalanként, hol mit kell csinálni.

Igazából vezetésen kivűl van valami egyéb dolog amit érdemes lehet tudni?

Azt sok helyen hallottam, hogy a nyugodtság, higgadtság mindennél többet számít stb.

2022. dec. 25. 17:45
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%

#20 Hát, azért Budapesten én még csak olyan vizsgáról hallottam és éltem meg, ahol a jobbkezeseket nagyon nézték a harmincas övezetekben, de normális forgalomba nem is nagyon vittek ki senkit, buktatni max azért, mert nem nézett szét a villamossíneknél. Ne szórakozzunk már. Ennyi erővel azon is lehetne pampogni, hogy ki melyik napszakban vizsgázott, nem?

Nem nagyok a követelmények, 1 órán keresztül nem szabad olyat csinálni, amivel akár balesetet is okozhatnál. Cserébe kapsz egy kis plasztikkártyát, ami akármikor, akármilyen időjárásban, a kontinens akármelyik szegletében vezetésre jogosít.

2023. jan. 11. 20:24
 22/45 anonim ***** válasza:
71%
Vezetni tudni meg amúgy 5 óra után is normális elvárás, lásd annó a rutinvizsga. Vezetni egy cintányéros majom is tud. Közlekedni kéne megtanulni, a forgalmi vizsga pedig csak annyit mér, hogy 1 órán keresztül úgy-ahogy tudsz-e figyelni és reagálni dolgokra. Közlekedni majd megtanulsz utána, de aki egy forgalmi vizsgán nem tud átmenni, annak nem való.
2023. jan. 11. 20:25
 23/45 anonim ***** válasza:
100%
Dombóváron nincs vizsga,Tolna megyébe csak Szekszárdon vizsgáztatnak és hidd el ott is van sok barom az utakon,de viszont tény,hogy Budapesttel össze se lehet hasonlítani.Én Szekszárdon vezetek,pénteken fogok vizsgázni és bevallom Pesten még félnék egyedül vezetni 🙂
2023. jan. 11. 21:27
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
#23 Én is így voltam vele. 10 év után is rühelltem Pesten vezetni. Genf vagy Bécs sokkal barátibb, pedig ott még nem is ismertem az utcákat, Pesten meg csak rokonhoz mentünk vidékről. Viszont. Az A jogsimat Pesten csináltam, és mit ne mondjak, nevetséges volt a szolnoki B forgalmi vizsgához képest. 25 perc alatt végigrohantunk az útvonalon, és előre tudtuk, melyik besorolás merre stb. Bár amikor útvonalat húztunk, fogalmam sem volt, merre fogunk menni (mert gyakorolni ömlesztve duplaórában mindenfele voltunk, és nem ismertem azokat a kerületeket, fogalmam sincs az utcanevekről), de sokkal lazább volt, mint annó a B ismert útvonalon.
2023. jan. 11. 21:33
 25/45 A kérdező kommentje:

Holnap 12:30ra megyek, 13:20-ra elvileg meglesz, ha minden jól megy.

Szerintem tök oké, hogy szigorú követelményei vannak a forgalmi vizsgának, mivel ez egy nagy felelősség, amit komolyan kell venni, mivel életek forognak kockán, de szerintem abszurdum amit elvárnak ennyi idő után. (egyes VB-kre értendő csak) ha pl 40percen át forma szerint mentem, majd pedig jön egy olyan hiba, ami a valóságba tényleg nem számítana, max nem néznek jó szemmel, az itt bukás kérdése...

Kiváncsi leszek mi vár rám, ez lesz első alkalom, de most minden eddigi tudást, odafigyelést rá fogok forditani a vezetésemre az biztos.. Akár még utolsó tanácsok jöhetnek, mi segíthet közvetlen vizsga előtt.

2023. jan. 11. 21:40
 26/45 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert holnapra vizsgátársam!Remélem mindkettőnknek sikerülni fog,igaz nekem 1 nappal később 🙂
2023. jan. 11. 21:57
 27/45 anonim ***** válasza:
100%

#25 Egy csoki segít, és ne a vizsga előtt verj be 2 kávét. :) Lebegjen a szemed előtt az esti sör ígérete.

Amúgy milyen szituáció van, amin vizsgán buktatnak, de a valóságban nem számítana? Amikor legutóbb láttam vizsgalapot, a bukós hibák mind olyanok, amikért vizsgán csak megbuktatnak, a valóságban meg pont annyiszor nem számítanak, mint ahányszor komoly bajt lehet okozni vele sajnos.

2023. jan. 11. 21:58
 28/45 A kérdező kommentje:

KV-n gondolkodok, mikor igyak majd, lehet 9 környékén iszok egyet feketén :D.

Nem pont 1 dologra értettem inkább, hanem inkább tágabb értelemben, amit nagyon mereven néznek a VB-k de közben senki nem tartja be, és nincs belőle semmi probléma, kivéve ha nagyon elmegy 1-1 buta a végletekig

2023. jan. 11. 22:35
 29/45 anonim ***** válasza:
100%

#28 Tényleg ne előtte. Én a motoros rutinvizsgámon rontottam ezt el, hamar érkeztem, hogy 1-2x lehessen gyakorolni, bevertem 3 kávét, kánikula is volt, remegtem mint a sz*r vizsga közben, csoda, hogy nem buktam meg, úgy rángatott a lábam, hogy néha a kelleténél jobban tapostam a hátsó fékbe.

2 órával vizsga előtt ne koffeinezz, és ha nem is szoktál reggelizni, aznap azért ne hagyd ki, de ne bolti péksütit, amitől 1-2 óra múlva egyből éhes is leszel. Kb. ennyi tippem van, egyetemista diákjaimnak is ezeket tudom mondani vizsgák előtt. :)

2023. jan. 11. 22:46
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Tanulóként nagyon nem mindegy, hogy milyen útvonalat fogsz ki. Nálunk volt egy bazi nagy körforgalom, amit mindenki remélt nem kifogni. Non stop tele volt, összevissza indexeltek benne egyesek, mások nem indexeltek egyàltalán.
2023. jan. 12. 11:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!