Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsga 2hét múlva....

Forgalmi vizsga 2hét múlva. Bármi jó tanács, tapasztalat a vizsgáról?

Figyelt kérdés

Utvonalat, manővereket ügye majd tételszerűen kell húzni, fix helyek vannak utvonalanként, hol mit kell csinálni.

Igazából vezetésen kivűl van valami egyéb dolog amit érdemes lehet tudni?

Azt sok helyen hallottam, hogy a nyugodtság, higgadtság mindennél többet számít stb.

2022. dec. 25. 17:45
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

Neked is:)

Én még 7órát vezetek kedd szerda (csütörtök+1 vezetési óra)

Én még nem izgulok, tudat alatt igen, de azt probálom elnyomni... Aztán majd próbálok mindent ugy ahogy tanultam, tükör/holtér gyalogosok a gyengék.

2023. jan. 8. 20:51
 12/45 anonim ***** válasza:
100%

Minden apró szabályt tartsál be, jelezz mindenhol ahol àtmész másik sávba, bármit is kerülsz ki.

Ne legyél bizonytalan, amit tudsz azt úgy csinàld, ahogy tudod.

Ha hibázol és rád szól, ne magyarázzad hogy mi volt, hogy volt, hanem elnézést kérsz, s mész tovább, mintha mi sem történt volna.

Úgy vezess, mintha csak az oktatód ülne melletted.

2023. jan. 9. 09:48
 13/45 anonim ***** válasza:
100%
A vizsgán kívül én is 7 órát vezetek még,kedden 2 órát,csütörtökön 2x2 órát(reggel 2,délután 2),majd pénteken vizsga előtt 1 órát.🙂 10-es válaszoló voltam 🙂
2023. jan. 9. 13:50
 14/45 anonim ***** válasza:
100%

Sok sikert mindkettőtöknek 😊

Amit még hozzátennék:

-megfelelő oldaltávolságra (ajtónyitásnyi távolságra) mindig figyeljetek a parkoló autók mellett. -sárga lámpánál, ha van még lehetőség biztonságosan lefékezni, akkor fékezzetetek

-sávváltásnál tükör + holttér

-Stop táblánál teljesen meg kell állni

-be nem látható zebránál lassítsatok

-befordulásnál mindig nézzetek vissza a járdára (biciklisek, elektromos rolleresek előszeretettel száguldanak el körülnézés nélkül)

-ha rossz sávban vagytok, ne essetek kétségbe, menjetek arra, amerre a sávban kell, záróvonalnál nehogy sávot váltsatok

Ennyi jutott eszembe hirtelen. Ha bármilyen hibát vétettek, nem szabad kétségbe esni, ha nem szól a vizsgabiztos, menni kell tovább.

2023. jan. 9. 17:52
 15/45 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó,nagyon aranyos vagy!Köszönöm szépen!🙂
2023. jan. 9. 17:58
 16/45 anonim ***** válasza:
100%
Parkolásnál ne válasszatok kis helyet.Én azt választottam majdnem meg is buktattak miatta, csak a vizsgabiztos jóindulatán múlt, hogy átengedett.Pedig jól tudtam mekkora helyet kell keresni, de annyira izgultam, hogy elkapkodtam.Illetve lássa rajtatok a biztos, hogy határozottak vagytok.
2023. jan. 9. 18:14
 17/45 anonim ***** válasza:
62%
#6 Van pár diplomám meg három kategóriára jogsim, de én még olyan vizsgán nem voltam, ahol számított volna a szerencse. Fel kell készülni és kész.
2023. jan. 9. 19:19
 18/45 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek a tanácsokat <3

Vizsgatársam akkor hát 7óránk van még gyakorolni, aztán kiderül hogy kell e másfél hónapot várni a következő időpontra, vagy lehet menni a forrásházba :D.

#17 Oktatóm mondta, hogy a forgalmi vizsgához rohadt nagy szerencse is kell hogy társuljon, épp jön egy biciklis rosszkor, vagy kukásautót főúton kikerülni, épp jön egy mama, aki nem tudja eldönteni mit akar a zebránál, jön egy olyan autós, aki szabálytalankodik, de engem hoz sz/r helyzetben...

Végszónak még vizsga előtt, hogy ami az egyik biztos siker lehet szerintem, az az, hogy higgadtság, nyugalom maradjon meg nyomás alatt is. mert 10/9bukás izgulás/kapkodás miatt van.. (oktató) Ez azoknak inkább aki most fog majd vizsgázni

2023. jan. 9. 20:03
 19/45 anonim ***** válasza:
0%
#18 Semelyik forgalmi vizsgán nem fogsz annyi hülye biciklissel, gyalogossal vagy autóssal találkozni, mint bármelyik reggel munkába menet, ráadásul csak 60 percen át kell koncentrálni. Szerencse, ha nem találkozol ilyennel a vizsgádon, de ha találkozol ilyennel és bukást érdemlő hibát vétesz, az nem szerencsétlenség, hanem jogos bukás.
2023. jan. 9. 21:40
 20/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem jogos bukás. Az egész vizsga irreális elvárásokat támaszt egy szaros 30 órát vezető egyéntől aki jobb esetben levezette ennyi idő alatt az 500km-t! Ehhez képest semmennyi hibád nem lehet, minden azonnal bukás….

Jó az ilyen baromságokat amiért 1 pontot behúzhat azt hagyjuk, nem azon múlik. Hanem van kb 10 szabály amiben semmit nem hibázhatsz. Ehhez pedig elég egy rosszul parkoló autó, egy be nem látott jobbkezes utca vsgy bármi és szállhatsz is ki. Ami még rosszabbà teszi, hogy ehhez a bohóckodáshoz 1 hónapot kell várni, és az ember ne legyen ideges… hagyjuk már…

Ami szerintem vicc, tök ugyan azzal a papírral értékelnek Budapesten, mint vidéken egy rohadt zsákfalu mellett… Jó ott is van város, de vizsgázh Dombóvàron ahol van 3 jelzőlámpás kereszteződés meg 1-2 körforgalom, vagy vezess Budapesten ugyan azt a vizsgát. Nonszensz az elvárás… Azt pesten nem h elnézőbbek hanem még szigorúbbak. Nekem azt mondta az első vizsgabiztos, hogy a hibám az volt, hogy vitt a forgalom. Mindenkit megbuktathatott volna akik előttem mentek. De azt sem várhatnák el, hogy vezetni tudj 30-40 óra után. Ahhoz sok ezer km kell minimum! De inkább évek rutinja. Ettől függetlenül megbuktatott, majd ki kellett szállni.

2023. jan. 11. 20:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!