Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért szajkózzák sokan, hogy...

Miért szajkózzák sokan, hogy a SUV, de még a kompakt SUV kategória is teljesen értelmetlen?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy városban nem kell ténylegesen “terepjárni”, így hát a “városi terepjáró” megnevezés hülyeség…

De ezen túl miben értelmetlenebbek mint bármelyik másik kategória?

Általában nagy és kényelmes autók, nagy belső terekkel és relatíve nagy csomagtartókkal.

Szokták ugye mondani, hogy ormótlanok és ez nem jó a városba… De pl. nagyobb, akár magasabb, akár kövérebb embereknek ez lesz a kényelmes.

És nem feltétlenül olyan nagyok, egy Mazda CX5 az mindössze 4 méter 57 centi hosszú.

Toyota RAV4 is csak 1-2 centivel hosszabb, pedig abban van ám hely.

Az új Volkswagen Tiguan most 4 méter, 72 cm hosszú lett…

Az agyon istenített szedánok sokszor sokkal hosszabbak, így nehezebb is velük parkolóhelyet találni, mert ugye még a szélesség az ami számít, de a magasság ilyen szempontból teljesen mindegy.

Egy 2022-és Volkswagen Arteon 4 méter 85 cm hosszú. Ami az előbbiekhez képest durván hosszabb… De például ez a szedán még 2 centivel szélesebb (!) is mint mondjuk a Toyota RAV4.

Vagy mondjuk egy Volvo S90, vagy egy Tesla Model S Plaid, az hosszabb mint egy Range Rover Sport, nagyjából 5 méter hosszúak, a Model S még kicsit több is.

2022. dec. 13. 20:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
10: rendszeresen szerelőhöz járni akkor fogsz ha veszel egy új autót amit pár nap után vihetsz szoftverfrissítésre, aztán gumi check lámpa hiba 100 000 ft ért, aztán elektromos kézifék 200 000-ért, sorolhatnám....Tudom drága gyermekeim, hogy fáj az igazság, ha nem fájna nem lenne sértődés, de hát tudjuk jól, hogy a mai autókat 5 évre tervezik MAXIMUM.
2022. dec. 14. 10:19
 12/16 anonim ***** válasza:
26%

11: volt éveken át 10+ éves autóm, több is. Minddel gyakori vendég voltam a szerelőnél (évi minimum 3-4 alkalom), volt olyan is, hogy trailer vitt el az autópálya széléről. Pedig mind az elvileg megbízható típusok elvileg megkímélt példánya volt. Aztán lehetőségem volt néhány éve új autóra váltani. Azóta csak éves szervíz van, semmi más és mindenhova odaértem.

Tágabb családi szinten hasonló a tapasztalat.

2022. dec. 14. 11:13
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
kamu
2022. dec. 14. 13:04
 14/16 anonim ***** válasza:
46%

#11: ha 5 év alatt beletolsz 600e km-t, akkor lehet, hogy annyi volt.

De nekem már 6 éves az "új" autóm, és köszöni, még semmi baja, most kicsit már kopog elöl, ez lesz az első "hiba" miatti szerviz ;)

2022. dec. 14. 13:37
 15/16 anonim ***** válasza:
#12 Nekünk több 10 éves kocsink is van, de maximum olajcserekor látnak szerelőt. Semmi bajuk nincs. Lehet csak szart vettél.
2022. dec. 17. 05:11
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát, tényleg sok értelme van egy megemelt, felpuffasztott, nulla csomagtérrel, szűk beltérrel rendelkező valaminek. Ja, meg terepre teljesen alkalmatlanok.
aug. 13. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!