Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért ilyen rosszindulatúak/ér...

Miért ilyen rosszindulatúak/értelmetlenek az emberek az oldal egyes kategóriáiban?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem sokszor, hogy ha adott egy kérdésre adott válasz, azt sokan nem a kérdésre adott hasznosság fényében értékelik, hanem egyéni értékítéletük alapján.

Pl.: Kérdés: "Csaltad már meg a férjed/feleséged?" Válasz: "igen" - s ennek a válasznak az értékelése 50% alatt van. Mégis mire fel szavazza le az ilyet bárki? Hiszen tökéletes, hasznos, kielégítő választ adott a kérdező részére.

Az általam olvasott kategóriákból elsősorban a szexualitás, a párkapcsolatok, ill. a politika témában virágzik a jelenség.

2017. máj. 24. 12:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez az oldal és a szavazós rendszer velejárója, hogy ha olyan választ írsz ami nem tetszik másoknak/elítélik, akkor az bizony fog negatív szavazatokat is kapni, a hasznosságától függetlenül. Szerintem nem érdemes annyira rágörcsölni a százalékokra, sem adott válasznál, sem összesített hasznosságnál.
2017. máj. 24. 12:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert többnyire nem a hasznosság alapján megy az értékelés, hanem aszerint, hogy tetszik- e a válasz. Ha igen "lájkolják", ha nem, lehúzzák. Ez még csak nem is feltétlenül rosszindulat.
2017. máj. 25. 06:53
 3/7 A kérdező kommentje:
#2 Ha nem rosszindulat, akkor viszont szimpla ostobaság, mert nem képesek megérteni, hogy a nekik nem tetsző válasz hasznos volt, megválaszolta a kérdést.
2017. máj. 25. 13:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Pontosan.
2017. máj. 25. 13:46
 5/7 anonim válasza:

Szerintem az a lényeg, hogy ha valaki lehúzza, vagyis nem találja hasznosnak az azért van, mert nem tetszik neki a vélemény, vagyis az ő számára, az ő nézőpontjából nem hasznos.

És ez oda-vissza igaz.Nem tetszik, tehát nem hasznos, illetve nem hasznos tehát nem tetszik. Ennyi.

2017. máj. 26. 14:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Vannak akik nem akarnak a sajátjukkal ellentétes véleményt olvasni. Számukra nem hasznos egy ilyen vélemény.

Sajnos az ilyen emberek vannak többségben, ez áll ennek a jelenségnek a hátterében.

2017. máj. 28. 08:54
 7/7 anonim válasza:
Hülyeség hogy nem akarnak ellentétes véleményt olvasni, hanem az van hogy nem tetszik nekik az adott vélemény. Pl.ha valaki azt írja hogy a piros a legszebb szín, akkor azt nem azért fogom lehúzni mert nem akarok ellentétes vélemény olvasni, hanem mert ez nem hasznos számomra,merthogy szerintem a legszebb szín a fehér.
2017. máj. 28. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!