Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Szerintetek is a gyakorikérdés...

Szerintetek is a gyakorikérdések oldal az egyik legszigorúbb oldal?

Figyelt kérdés

Na,úgy értem,hogy itt gyakorikérdések oldalon az oldal üzemeltetői és a moderátorok szigorúbbak mint más oldalon?

Van olyan oldal,fórum,hogy nem törölnek semmi trágár meg kötekedő kommenteket csak tényleg ami már nagyon dúrva. Sok ilyen fórum van.

Én azt vettem észre,hogy ha itt gyakorikérdéseken valaki troll,trágár és kötekedő kérdést és választ ír,eltűnik,mert törlik.

Esetleg az enyhe,amit véletlen ha hibázik az ember valami nem odavalót is megejt a kérdésben vagy válaszban,de tényleg nem durva,azt nem törlik,de amibe van direkt "olyan"tartalon,egy az egybe törlik.

Nekem is volt már ,hogy mióta itt vagyok több mint három éve,kb vagy négy kérdést is töröltek de ezt úgy kell érteni,hogy nagyon ritkán volt,és azt sem direk úgy írtam de lehet az oldal üzemeltetői találtak benne hibát amit ők úgy gondoltak törölnek. Azóta vigyázok,hogy minden kérdésben válaszban ne írjak véletlen sem olyat ami esetleg szabályszegő az oldalban.

Szóval ez az oldal szerintem az egyik olyan oldal ahol tényleg szigorúak a moderátorok.

Amúgy nagyon helyes. Jól teszik,hogy szigorúak.

Ne is szabaduljon el a pokol,eléggé el van a világban szabadulva. Nehogy azt higyjék egyes emberek,hogy interneten mindent lehet írni.

Te,hogy látod és mi a véleményed?

Szerinted is ez az egyik legszigorúbb oldal?

2017. máj. 22. 20:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Az internet jelenlegi egyik legnagyobb probléma az a trollkodás. Egyes oldalak olyan szinten nem tudnak küzdeni ellene hogy inkább beáldozzák a kommentelési rendszert és tiltott bármilyen hozzászólást fűzni a tartalomhoz, mert ez még mindig kisebb kárt okoz mint állandóan azt figyelni hogy ki mikor mire mit ír.

Ezen az oldalon hatékony a moderálás, de nem tartom szigorúnak. Olyan szabályok mentén működik aminek érdeke hogy a kifogásolható tartalom tiltva legyen. Tehát olyan dolgot tiltanak amit eleve érdemes leválasztani az oldal tartalmától.

2017. máj. 22. 20:38
 2/13 anonim ***** válasza:
31%
azért azt hogy a szexualitásba elvileg csak 18 felett írni túlzásnak érzem.
2017. máj. 22. 20:40
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az viszont jogszabály és nem önkény. Ha megnézed akkor minden oldal köteles felhívni a figyelmet ha korhatáros tartalmat nyitsz meg. Ha ismered a témakör tartalmát, akkor nem kérdés.
2017. máj. 22. 21:00
 4/13 anonim ***** válasza:
ja , csak itt a kérdésről van szó , a témáról való érdeklődésről , ami tiniknek sok esetben hasznos lehet.
2017. máj. 22. 21:02
 5/13 anonim ***** válasza:
Nekem az a sokéves tapasztalatom, hogy kérdés esetén szigor van, válasz esetén meg engedékenyek.
2017. máj. 25. 17:55
 6/13 anonim válasza:
28%

Nekem azért törölték a kérdésemet, mert a kérdésem egy szóból állt, majd "többi lent".

Azt mondták, nem derül ki, hogy mit akartam kérdezni, de nem lehett csak úgy feltenni a kérdést körítés nélkül, mert bonyolult és hosszú.

2017. máj. 26. 15:18
 7/13 anonim ***** válasza:

Van egy szabályzat, amit elég nehéz betűről betűre fejben tartani. Persze az ember nem akar trollkodni és hasonló, de így is sikerül valami szabályt megszegni néha. De hogy mit, azt általában nem tudom meg, mert ezt nincs is kapacitásuk elmondani.

Amit én tartanék szabálytalannak, sőt sokak számára károsnak olvasni, azt pedig ők nem tartják annak. például valaki írta, hogy tizenévesen lefeküdt többek között az iskolapszichológussal. Egy ilyen információ, akár igaz, akár nem, nem mindenkiből vált ki pozitívat. Írtam később a szerkesztőségnek, végül nem foglalkoztak vele, merthogy a válaszíró már elmúlt a válasz írásakor 18 éves. Ezt nagy erkölcsi hibának tartom.

Máskor meg az én kérdésemet áthelyezték egy másik kategóriába, ahol a kérdésem értelmét vesztette. Némi humor volt a kérdésemben, direkt, és átrakták valami teljesen komoly kategóriába.

Lehet, törölnek sok trágár, rossz, stb. kérdést is, amit én nem veszek észre, de összességében következetlennek látom az egész rendszert.

Volt, hogy trágár üzenetet írt nekem valaki privátban. Erről írtam mailt az oldalnak, egy ejnyebejnyével elintézték. Lényegében küldhetsz trágár privát üzenetet bárkinek, gyakorlatilag minden következmény nélkül.

El is keserített kicsit, hogy a fent említett erkölcsi téma nem érdekelte őket, és a következetlen áthelyezés is. Azóta jóval kevesebb szabályt sértő kérdést jelentek, hiszen nem fizetnek érte, az együttműködéshez pedig egyetértés is kellene.

2017. jún. 5. 19:53
 8/13 anonim ***** válasza:

Aki az iskolapszichológussal lefeküdt, az az egyik tanárjával is lefeküdt, ezt írta. Többször jelentettem a választ, alá írtam kommenteket is, melyben a válasz erkölcsi oldalára próbáltam a figyelmet felhívni. Az én válaszaim eltűntek, a jelentett válasz nem. Erre írtam emailt a szerkesztőségnek a megadott címre. Ott arra hivatkoztak, hogy már nehéz lenne visszakeresni a választ. (Mondjuk 1-2 héttel később írtam, annyi idő alatt azért elég pontosan be lehetett volna határolni az időpontot, és a kategória is megvolt, de mindegy.) És különben is, ha már elmúlt 18 éves a válaszoló, miért baj nekem, ha lefeküdt a tanárnőjével? Hát igen, nagyon szigorú az oldal. :)

Még sokaknak el fogom mondani ezt az erkölcsi színvonalat, ami itt megengedett, míg engem meg biztos ki is penderítenének az oldalról, pedig egy trágár szót nem írtam itt sem, nem szidtam senkit, csak kulturáltan kifejeztem a véleményem.

2017. jún. 12. 16:23
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem volt igazad, mert teljesen szubjektív megítélése van egy erkölcsi dolognak. Ami neked nem fér bele, még másnak beleférhet. A törvény nem bünteti. Nem jogos a jelentésed, mert bárki szabadon leírhatja hogy lefeküdt a tanárával. Akkor is ha neked ez nem tetszik, nem köteles ilyen tartalmat törölni az oldal üzemeltetője.

Ha nem tetszik neked a válasz, akkor az emberek által jól bevált "nem hasznos" értékelést lenyomhatod esetleg, de már az sem az oldal eredeti funkcióját tölti be (viszont az emberek hajlamosak tetszik-nem tetszik gombnak használni).

Tudod mit mondanak a véleményről: olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senkit nem érdekel a másiké. Jobban jártál volna ha megtartod magadnak, vagy legalább nem csinálsz hülyét magadból azzal hogy szubjektív erkölcsi felfogásról nem csak hogy vitát indítasz, de még feljelentgeted mások válaszát és elmész az üzemeltetőhöz panaszkodni hogy más véleménye nem tetszik és azt "tilcsákbe".

Szép magyar szokás, hogy "ha nekem nem jó akkor nehogy már másnak jó legyen", de ezzel messzire mentél, és jogosan megkaptad a választ hogy nem kötelesek ezt törölni. Még jó.

2017. jún. 12. 16:51
 10/13 anonim ***** válasza:

Ez az oldal szigorú?

Akkor te még nem jártál szigorú oldalakon. Tudod van ahol a hülye vagy a szar szócska miatt kitörlik a hozzászólásodat és moderátori figyelmeztetést kapsz, vagy épp lezárnak 24 órára egy egész topikot egy értelmes vita miatt, csak mert túl sok hozzászólást generál.

Ez az oldal egyáltalán nem szigorú, átlagos. Rengeteg baromságot nem törölnek, rengeteg trollkodás kint marad a jelentés ellenére is. Egyszerűen annyi az idióta komment, hogy nincs rá elég moderátor és ők se egyformák, meg idővel el is fáradnak. Egyszerűen nincs kapacitásuk végigolvasni minden jelentett kérdést, hogy mi is a reális igazság, hanem törölnek ezt-azt és kész, amit nem azt nem.

De szerintem már ezer éve nyilvánvaló, hogy ez a hely az internet egyik pöcegödre és talán nem is baj kell ilyen is, szóval egyszerűen csak helyén kell kezelni a dolgokat és nem nagy elvárásokat várni az ilyen oldalaktól.

2017. júl. 16. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!