Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok ma erősebb a...

Mit gondoltok ma erősebb a lázadás mint régebben volt (azaz 60-as évek beat nemzedék, rock korszak)? Egyáltalán lehet-e ezt a szubjektív kategóriát meghatározni? Mi ellen? Ki ellen? Vagy van értelmetlen lázadás is?

Figyelt kérdés
Kamaszok, fiatal felnőttek és felnőttek válaszára, válaszaira egyaránt kíváncsi vagyok. Esetleg arra is a felnőttek, hogyan élték meg akár a diákkorukat, az iskolát, diáktársakkal való kapcsolatot, kamaszkorukat. A mostani diákoknál szintén. A tetteknek látni kell a mozgatórugóját. Mellesleg mind a magam részéről, mind az úgynevezett mai fiatalság (bár nincs igazán ilyen) részéről érzek valamifajta visszavágyódást, a múlt idealizálását. Hogyan látjátok az egész helyzetet?
2014. júl. 29. 18:33
 1/4 anonim ***** válasza:
62%
Az én 33 éves szememmel a mai mainstream "lázadás" nagyjából a pride szintjén mozog...
2014. júl. 29. 19:40
 2/4 anonim ***** válasza:
71%

Az iskolában egyéneket terrorizálnak.

Az otthonokban folytonos a gyerekbántalmazàs, szülők súlyos szenvedélybetegsége stb.

Akárhonnan nézzük fájdalomba botlunk. A lázadás ami most van nincs is. Mi nem lázadunk. Tűrünk. Legalábbis én ezt látom. Az anyagi dolgokra figyelnek, a lelket nem veszik figyelembe. Ezért van a sok vagdosás. Ha nem látják nem veszik figyelembe mit tesznek a màsikkal. Ami azt illeti én azt látom hogy minden olyan mű. Meg van játszva a tökéletesség.

2014. júl. 29. 20:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Látok fiatalokat az utcán bandázni. Rájuk nézek és nem a boldogság az, ami kiolvasható a tekintetükből, sokkal inkább a fájdalom, a lelki béke totális hiánya. Ez elvezet egyfajta belső feszültséghez, ami ha kicsap akkor katasztrofális vége is lehet. Az, hogy valaki játssza a keményet és sérthetetlent, lázadozik az iskola ellen attól még belülről egyfajta emocionális instabilitás jelei mutatkoznak. Sajnos ilyenkor jön a bandákba verődés, drogozás, kriminális cselekedetek. Mit lehet tenni? Még nem jutottak el odáig, hogy "mikor nagyokat ütnek rajtunk, milyen jó lenne nem ütni vissza.", de lehet nem is kell. Inkább énvédő mechanizmusokat kellene beépíteni a személyiségükbe, de egészséges módon. Végkövetkeztetés itt minden egyén egészséges, de a társadalom beteg. Hogy mikor nem volt az? Azért szerintem igenis voltak boldog szép napok, idők, órák, percek, történelmi korszakok. Ma ez egy feje tetejére állt világ.
2014. júl. 29. 20:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Régen sem volt ez másképp. A múltat túl idealizálják, romanticizálják. Olyan sose volt, hogy a fiatalok felhőtlen boldogságban éltek. A legtöbb zenei irányzat a lázadás, az elégedetlenség indult el. Ez alól nem kivétel a rock zene sem.

A különbség annyi, hogy míg anno a fiatalok "élőben", koncerteken, fesztiválokon, rendezvényeken, megmozdulásokon hallatták a hangjukat, most ezt kényelmesen, de eredmény nélkül, az interneten teszik meg.

A társadalom romlott, de mindig is az volt. Az átlag ember által elképzelt ideális társadalom nem megvalósítható, csupán utópia. A lázadás konstans, maradni fog, amíg van rá lehetőség. Ami változott, az az eszköz a lázadáshoz.

2014. aug. 4. 03:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!