Manuális után mennyire nehéz automata kocsit vezetni?
Figyelt kérdés
Manuálison tanultam meg.
Sose vezettem automatát.
Mikre kell majd figyelnem?
(pl lejtőn hátrafelé gurulás megakadályozása stb)
2022. dec. 12. 15:11
1/22 anonim válasza:
Meg kell szokni, hogy nincs kuplung. Ebből nem odafigyelés esetén csúnya dolgok tudnak történni, ha a főúton beletaposol a fékbe 50-nél, mert azt hitted, hogy kuplung.
Lejtőn hátra gurulás? P-be rakod és kész. Ha meg csak egy pillanatra állsz meg, D-ben maradsz, féket nyomod, majd felengeded. Ilyen ez az automata. Erősen hülyebiztos.
3/22 anonim válasza:
Nem nehéz, csak szokni kell hogy nincs kuplung. A fékpedál meg ugye szélesebb, eleinte én is nyomtam volna bal lábbal a nemlétező kuplungot aztán a féket sikerült :D
4/22 anonim válasza:
Egy rendesen működő automata nem fog hátrafelé gurulni lejtőn, sík terepen meg kúszni fog a fék felengedésére.
5/22 anonim válasza:
Elrakod a lábad bal oldalra a lábtartóra, és nem mozdítod meg, pont, ahogy egyébként is kell, ha épp nincs szükség a kuplungra. A családi autónk manuális, Budapesten belül néha MOL Limózok, soha nem sikerült még bal lábbal pedálra lépnem, csak néha zavar, hogy hamarabb vált, mint én tenném.
6/22 anonim válasza:
Behúzod magad alá a bal lábad, és ott is hagyod, kész. :)
7/22 anonim válasza:
Az elején mindig a levegőben kuplungoztam induláskor meg nyúltam a váltó után, de ez kb a harmadik útnál megszűnt. Azóta királyság.
8/22 anonim válasza:
Könnyű megszokni. Bal láb félre. Nem gurul vissza, annyit sem, mint a manuális. Jobban gyorsul és alig kell nyomni a féket. Következő autóm automata váltós lesz.
9/22 anonim válasza:
#8 Ez automatától is függ, legutóbb olyat sikerült bérelnem, ami nagyon rosszul gyorsult, és zöld lámpánál 1 másodpercig padlógázt kellett nyomni, mire egyáltalán megmozdult. Neccesen szűk parkolásnál viszont nagyon érződik a kuplung hiánya nekem. A modernebbek viszont valóban baromi jók.
10/22 anonim válasza:
Egyáltalán nem nehéz. Tényleg arra az egyre figyelj, hogy nehogy beletaposs a fékbe bal lábbal.
Valamelyik vissza tud gurulni, de ott is annyi, hogy gázt adsz és elindul, nem tud lefulladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!