Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Le fogjátok rakni az autót...

Le fogjátok rakni az autót vagy változtattok az autózási szokásotokon a magas üzemanyag ár miatt?

Figyelt kérdés
2022. dec. 7. 11:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
38%

Így van ahogy a 9es is írja. Kiegészíteném még azzal, hogy én azt sem értem mi ez a nagy benzin mánia. Egy autó fenntartásának elenyésző része maga a benzin. Rengeteg más tényező van, ami ehhez képest valóban iszonyú drága (kettőstömegű + kuplung, vezérlés, motor generál, komplexebb futómű javítások). Tök érdekes ha beesik egy 300 ezres szervíz, azt valahogy kinyögi mindenki. Ahogy az amúgy iszonyú durván túlárazott kgfb miatt sem sír senki. Autópáyla matrica, parkolójegy, súlyadó is alapvető dolgok, fizetjük szó nélkül.

De ha a tetves benzin drágább lesz pár ezerrel/tankolás, akkor össze dől a világ.

2022. dec. 7. 16:00
 12/13 anonim ***** válasza:
38%

#11 Na igen. Nekünk konkrétan előadták céges továbbképzésen, hogy amikor a tulaj elkezd hisztizni, hogy juj de drága és nincs ennyi pénze, na akkor abból kb. semmi sem igaz. És valóban, ha az évek alatt valamit megtanultam, akkor az az, hogy 10-ből 9 ilyen esetben a kezdeti elengedhetetlen mondatok után ("honnan szedek elő annyi pénzt", "nem ér annyit az egész autó", stb) mindig jönnek azok, hogy "de letenni nem tudom". 10-ből 9 esetben megy a jajveszékelés, de a végén mégis ki fogja tudni fizetni. Lehet, hogy a kaja kárára megy, de hogy kifizeti, az biztos. A "nincs rá pénzem" mondat csak egy műsor.

De amúgy aki ilyeneket mond/vár, hogy a drágább benzintől majd csökken az autók száma, az nagyon új lehet ebben a témában, mert kb. mindig amikor közeledik a benzinár egy kerek százashoz, akkor mindig előkerül, hogy "na ha azt a mágikus kerek számot eléri, akkor ott már biztos leveri a biztosítékot az embereknél és sokan leteszik. Érdekes, soha nem történik meg. :D

2022. dec. 7. 17:49
 13/13 anonim ***** válasza:
75%
Sosem tartanék fenn autót, ha nem kéne a munkába járáshoz,de sajnos nálunk nincs normális tömegközlekedés.
2022. dec. 9. 12:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!