Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fog lent a fékpedál?

Miért fog lent a fékpedál?

Figyelt kérdés

Az autó VW Polo, '96, 1.0, 3a, lila.

Most volt váltócserén a szerelőnél.

Meglátása szerint nagyon lent fog a fékpedál.

A betétekben 1-2e km van.

Merre érdemes keresgélnem?

Köszönöm szépen!

2022. nov. 28. 08:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha nem ABS-es, akkor normális.
2022. nov. 28. 08:18
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy miaz hogy lent, de max félig szabadna benyomni és akkor már tökéletesen kell fogni.

Talán az automata után állító nem tökéltesen működik.

Szét kell szedni és mindent áttakaritani , bezsírozni és annak jónak kell lenni.

2022. nov. 28. 08:25
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

A szerelőnek ha ez a meglátása, akkor tippje is kéne legyen a megoldásra.

'96-os autó, tehát akár elöregedett fékcsövek is okozhatnak problémát a fékfolyadék mozgásában.

Maga a fékfolyadék is cserére szorul időközönként, ha a szerelő kicsit több a sarki maszek józsibácsinál, akkor kimérhetné egyből a víztartalmát.

Betétek lettek cserélve elöl, de a tárcsákkal mizu? Egy végletekig kopott tárcsa is okozhatja a gondot.

Hátsó dobféknél is érdemes szétnézni, szétszedni kitisztítani esetleg pofákat cserélni, valahogy a dobfékeket hajlamosak az emberek figyelmen kívül hagyni. Munkahengereket átnézni, stb. A fékrendszer nem vicc, szűnt már meg alattam autóban fékhatás, nem kellemes élmény.

2022. nov. 28. 08:42
 4/10 anonim ***** válasza:
21%

3. A kopott tárcsa ezt nem befolyásolja.

Mert a folyadék utána folyik és pont ott kell fogni neki.

Ráadásul a víz se jelent ilyen szempontból semmit, az mást határoz vagy tesz tönkre.

2022. nov. 28. 09:39
 5/10 A kérdező kommentje:
A tárcsák is az utolsó betétcserénél lettek váltva. Abban is 2-3e van. Folyadék sem régi. Éppen ezért húztam fel a szemöldököm.
2022. nov. 28. 09:45
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
Ha bármi másról lenne szó, azt kérdezném, miért nem nézetted meg ott helyben a szerelőve. Mivel fékről van szó, csak annyit tudok reagálni, hogy mondd, te normális vagy, hogy itt kérdezgetsz, ahelyett, hogy ott azonnal rendbe rakatod? (Amúgy klasszikus tünete egy levegős rendszernek.)
2022. nov. 28. 10:25
 7/10 A kérdező kommentje:

6-os!

Jogos a kiakadás, de nem vészes a dolog. Járás van a kocsival fog is a fék ahogy kell, csak ez volt a megjegyzés. Megnézem, nem kétségbeesős.

Köszönöm!

2022. nov. 28. 10:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Mindenképp nézd meg. :) Oké, én azért akadok ki, mert motorozom is és ott tényleg az életembe kerülhet egy ilyen. Egyszer forraltam el szerpentinen hátsó fékfolyadékot, kis pumpálással visszajött, láttam, hogy 30%-on a betét, inkább cseréltettem, friss folyadék stb. Amikor ott voltam, szerelő mondta, hogy autós módra van centrírozva a gumim, ezt nem így kell. Azt mondtam neki, hogy jó, akkor azt már most meg is csinálhatod, meg adj egy időpontot, és nézd még át, mit akarsz kritizálni és ajánlj árat.

Autó sem játék, attól, hogy okos. Amit (elvileg) napi első elindulás előtt meg kell nézni, az legyen rendben. :)

2022. nov. 28. 10:42
 9/10 anonim ***** válasza:
VW jellegzetesség, hogy van egy kis üres tartomány a pedálút elején, pl némelyik Fordnak meg teljesen egyből satu, szóval kérdés mennyi ilyet vezet a szerelő. Amúgy próbáld ki, hogy teljes erőből (üres útszakaszon) benyomod a féket, tehát csinálsz egy vészfékezés próbát, ekkor ha nem koppan a pedál és működik az ABS rendesen stb, nem kéne legyen semmi baja szerintem. Persze pontosan csak személyesen lehet megmondani, jó lenne összehasonlítani valakivel aki ilyet vezet rendszeresen.
2022. nov. 28. 13:47
 10/10 anonim ***** válasza:
*illetve vészfékezésnél blokkolni tudnak a kerekek, ha nincs ABS
2022. nov. 28. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!