Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Indításnál miért kőkemény a...

Indításnál miért kőkemény a fékpedál?

Figyelt kérdés
Alig indult be a motor, mert semennyire se tudtam benyomni a féket indítás előtt.

2022. okt. 28. 22:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

Nincs vákuum a fékrásegítőben.

Hosszabb állás után ez normális.

2022. okt. 28. 22:52
 2/14 krwkco ***** válasza:
36%

"Indításnál miért kőkemény a fékpedál?"

Elvész a vákuum a fékrásegítőben, mert az autódban lyuk van valahol ezen a rendszeren. Vagy a visszacsapó szelep nem zár jól.

Nálam több napos leállás után is érezhetően működik álló motornál a fékrásegítő. Egy-két féknyomás erejéig.

De a fékpedált rásegítő nélkül is be kell tudni nyomni, csak nehezebb.

2022. okt. 28. 22:55
 3/14 A kérdező kommentje:
Minden nap járok vele 50km-t. 8 óra állás után történt.
2022. okt. 28. 23:36
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
Ahogy az #1-es írja. Nálam új autónál is van ilyen. Ez normális. Ha beindul a motor, mindjárt lesz vákum, és a fék olyan, amilyennek lennie kell.
2022. okt. 29. 05:09
 5/14 krwkco ***** válasza:
47%

Egyébként számít, hogy az autó benzines vagy dízel. A dizeleknél többnyire külön szivattyú hozza létre a vákuumot. Emiatt is lehet eltérő viselkedés az autók között.

(Az enyém benzines és napok múlva is van vákuum a motorindítás előtt, ahogy írtam. A rásegítőrendszer nem ereszt be levegőt és a visszacsapó szelep is jól zár a szívócső irányába.)

2022. okt. 29. 10:07
 6/14 anonim ***** válasza:
12%
Mivel nem megy a motor, ami szíjjal hajtaná a szivattyút, nincs fékrásegítés. Alapvetően is ha leállitod a motort, akkor még 2-3 benyomásig van vákum de utána kiürül és nem fogsz tudni megállni max kézifékkel mert az bowdenes.
2022. okt. 29. 11:02
 7/14 anonim ***** válasza:
34%
Szivattyút? :D :D :D
2022. okt. 29. 11:08
 8/14 anonim ***** válasza:
74%

"kiürül és nem fogsz tudni megállni max kézifékkel mert az bowdenes."

Hülyeség. Attól, hogy nincs rásegítés, attól a fék még működik. Ladákban sem volt rásegítés, mégsem a kézifékkel kellett megállni. Motorhiba, vontatás esetén sem a kézféket kell rángatni a vontatott járműben.

2022. okt. 29. 11:28
 9/14 anonim ***** válasza:
9%
Nem igaz, próbáltam már lejtőn hidd el, olyan kemény hoy nem tudod benyomni.
2022. okt. 29. 12:00
 10/14 A kérdező kommentje:
Benzines az autó. Az a baj, hogy alig akart beindulni a motor, mert semennyire se tudtam benyomni.
2022. okt. 30. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!