Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi van ha egy autónál 5....

Mi van ha egy autónál 5. sebességből üresbe váltok?

Figyelt kérdés
életembe egyszer vezettem autót és nem is érték hozzá, szóval ne kövezzetek meg légyszi
2022. nov. 27. 14:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
Ha üresbe akkor semmi. Viszont 5-ből 1-2be vagy hátramenetbe ott már az anyagi kár jelentős.
2022. nov. 27. 14:35
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha üresbe akkor csak gurulni fogsz.
2022. nov. 27. 14:48
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, szét kapcsol a hajtás
2022. nov. 27. 14:50
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, ha kirakod üresbe és nem adsz gázt akkor fokozatosan lassúl motorfék nélkül, szóval ötösben mondjuk csak példa 20 másodperc alatt állna meg üresben 40-50 másodperc alatt. Nyugodtan kipróbálhatod, túl van dramatizálva, de ne szokj rá, jobb azért a motorfék. UI: 1-esbe nem fogod tudni betenni nyugi, az sosem szinkronizált fokozat, 10 kmh-tól már lehetetlen betenni max ha nagyon erősen erőszakosan nyomod talán....
2022. nov. 27. 15:36
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképp minden váltásnál üresbe teszi az ember, majd tovább a következő fokozatba.
2022. nov. 27. 16:16
 6/15 A kérdező kommentje:
és amikor megyen 5.ben, megszeretnék állni pl. egy sorompónál, akkor mindig egy fokozatot váltok vissza, míg megnem álltam?
2022. nov. 27. 16:45
 7/15 krwkco ***** válasza:
95%

"és amikor megyen 5.ben, megszeretnék állni pl. egy sorompónál, akkor mindig egy fokozatot váltok vissza, míg megnem álltam?"

Vannak ennek hívei, de szerintem felesleges.

Én leveszem a gázról a lábam. Annyira fékezek, amennyire kell. Ha az autó annyira lelassult, hogy már rángatna (1000-1200), akkor kiveszem üresbe és felengedem a kuplungot. Közben megszakítás nélkül fékezek és megállok.

Szerintem annak, hogy az ember 3-at 4-et kuplungoljon és közben váltogassa a sebességet, nincs értelme. Egyrészt minden kopik. Másrészt a váltások ideje alatt nincs is motorfék, így valószínűleg nem lesz több az üzemanyag megtakarítás sem.

2022. nov. 27. 16:53
 8/15 anonim ***** válasza:

Semmi. Ugyan az, mintha 6.-ból, vagy bármelyik másik sebességi fokozatból raknád üresbe. Megszűnik a kapcsolat a hajtás és a motor között. Az autó addig gurul, amíg van lendülete.

Nem értem pontosan mire gondolsz, minek kellene történnie.

2022. nov. 27. 18:12
 9/15 A kérdező kommentje:
értem. köszönöm szépen a segítséget
2022. nov. 27. 19:03
 10/15 anonim ***** válasza:

és amikor megyen 5.ben, megszeretnék állni pl. egy sorompónál, akkor mindig egy fokozatot váltok vissza, míg megnem álltam?

Az oktatók kifejezetten így kérik, 5-4-3-2-majd megállsz, de őszinte leszek , inkább tényleg lassíts le 1000 fordulatig aztán lökd ki üresbe és lábfék. Megmondom a helyzet az, a váltót levenni, javítani, szétszedni bonyolult, drága az alkatrész, nem szabad túlságosan igénybe venni, inkább a lábfék kopjon, egy tárcsa betét kombó negyed annyi idő és munkadíj mint egy váltó kulisszázás vagy bármi más a váltóban.

2022. nov. 27. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!