Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó eladás papírok nélkül?

Autó eladás papírok nélkül?

Figyelt kérdés

Lenne egy autóm ami törött, viszont nem az én nevemen van (hagyatékira vár) el tudnám adni papírok nélkül csak alkatrésznek vagy donornak?

Nem lesz belőle semmi baj?

Ha a hagyatéki megvan utána egyből vonathatom ki forgalomból átírás után?

2022. nov. 27. 13:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
Természetesen eladhatod a cigányoknak papírok nélkül, csak az adásvételid legyen róla eltéve, plusz eladás után azonnal jelentsd le, mert egy papírok nélküli autót valszeg senki nem fog átiratni.
2022. nov. 27. 13:51
 2/12 krwkco ***** válasza:
100%

"el tudnám adni papírok nélkül csak alkatrésznek vagy donornak?"

Nem.

Egyrészt nem adhatsz el olyan dolgot, ami még nem a tulajdonod.

Másrészt, ha a hagyatékin birtokba adják neked és elfogadod, akkor Te leszel azért a felelős, hogy véglegesen ki legyen vonva a forgalomból, bontási igazolással. Különben fizetheted a kötelezőt, vagy folytonosan ideiglenes kivonást kell hosszabbítanod.

2022. nov. 27. 15:59
 3/12 krwkco ***** válasza:
100%

"plusz eladás után azonnal jelentsd le"

Hogy jelentse be egy olyan autó eladását, ami nem az övé? Én is lejelenthetem akármilyen autó eladását? Elég, ha a rendszámot tudom?

2022. nov. 27. 16:02
 4/12 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, nyilván úgy értettem a választ ha átkerült a kérdező nevére. Azt hittem ez evidens.
2022. nov. 27. 16:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Értem hogy nem adhatok el olyan dolgot ami nem az én tulajdonom, de az összes létező papírja nálam van.

Miután birtokba adják nekem azt csinálok vele amit akarok

Nyílván átírás után nem lenne semmi gond, adásvételivel vagy bontási engedéllyel eladnám és kész. Panelba lakok, nem egyszerű tárolni egy autót, a hagyatéki még kitudja mennyi idő.

2022. nov. 27. 16:16
 6/12 anonim ***** válasza:
Fontos, hogy van papírja, legfeljebb nincs forgalomban! Várd meg a hagyatékit, utána saját nevedről add el rendes adásvételivel, rendszámmal stb együtt.
2022. nov. 27. 16:27
 7/12 krwkco ***** válasza:
100%

"bontási engedéllyel eladnám"

Ez még egy kis korrekcióra szorul. Nem létezik "bontási engedély". Csak bontási igazolás van. Leadod az autót egy bontóban. Fizetnek érte vagy Te fizetsz, hogy bevegyék. És kiadnak egy bontási igazolást, ami kell a végleges forgalomból kivonáshoz. De csak úgy, hogy az autó a bontóban marad. Nem tudod utána eladni.

2022. nov. 27. 16:43
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Panelba lakok, nem egyszerű tárolni egy autót"

Gondolom attól tartasz, hogy rászállnak a szomszédok, meg a közteresek, hogy miért áll az utcán egy törött, használhatatlan autó. Ebben annyit tudok javasolni, hogy egy ponyvát addig szerezz rá, és akkor nem látják mi van alatta.

2022. nov. 27. 16:48
 9/12 anonim ***** válasza:

"Lenne egy autóm ami törött, viszont nem az én nevemen van"

Neked akkor nincsen autód. Az enyémet nem szeretnéd eladni?

2022. nov. 27. 19:14
 10/12 A kérdező kommentje:

Nemtudom hogy érted e a kérdés lényegét…

Mégis akkor kié az autó, ha a tulajdonosa már elhunyt és én használtam?

2022. nov. 28. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!