Papírok nélkül hogyan lehet autót eladni?
Figyelt kérdés
Hengerfejes lett a kocsim és nem akarom javítani.
Szeretném alkatrésznek eladni.
A törzskönyve nincs meg.
És gondolom aki megveszi alkatrésznek amúgy sem íratná át.
Ebben az esetben hogy tudok megválni tőle?
2022. jan. 4. 09:28
1/7 anonim válasza:
Vonasd ki végleg a forgalomból, aztán add el alkatrészenként.
2/7 anonim válasza:
Véglegesen kivonni csak bontási igazolással lehet.
Vagy eladod adásvételivel.
Más (legális) módon nem tudsz megszabadulni tőle.
3/7 A kérdező kommentje:
De akkor hogy csinálja több ezer ember a használt autó csoportokban?
Millió számra látni a hirdetést, hogy papírok nélkül eladó.
Ha meg elviszem a bontóba, akkor meg ott is kell hagyni, ingyen vagy még én fizetek.
2022. jan. 4. 10:08
4/7 anonim válasza:
Leginkább külföldről behozott roncsokat bontanak.
5/7 anonim válasza:
Írsz egy adásvételi szerződést, egy külföldi haverod megkéred, hogy adja oda az adatait neked, megírjátok hogy eladtad külföldre majd bemész a kormányablakba a rendszámmal és leadod. Innentől kezdve a kutyát nem fogja érdekelni, hogy mi van vele. 'Elutazott' külföldre és annyi. Amit el tudsz adni róla azt eladod amit meg nem szépen összevágod és elviszed a méhbe. Mondjuk a törzskönyvet nem tudom hogy le kell e adni.
6/7 A kérdező kommentje:
Jó ötlet lenne, de nem ismerek senkit külföldön. :((
2022. jan. 8. 18:33
7/7 anonim válasza:
#5 nekem nemrég így vették meg az autót, igen, le kell adni mindent. Forgalmi, törzskönyv, adásvételi, rendszámtáblák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!