Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó vétel hülyéskedésre...

Autó vétel hülyéskedésre papirok nélkül?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Először azt szeretném leszögezni hogy 17 vagyok és komplett h*lye ezekhez. A történet ott kezdődik hogy kb fél éve egy haverom kapott az apjától egy B Corsa-t mindenféle papir nélkül mert "okosba oldotta meg" meg a faterja. Haverom és én ezt a kocsit nyuzzuk már egy jó ideje egy forgalomtól elzárt rég elhagyott helyen, távol a forgalomtól. Namost. Én nézelődtem mindenütt nem e tudnák valami baromkodós kocsit szereni magamnak, ami soha nem érintene közutat csak igy zárt keritések között lenne használva, úgy mint mondjuk az Ámon Olivér Swiftje. Találtam egy párat viszont ugye nem akarok rá sokat költeni de 100k alatt csak papir nélküliek vannak. Lehet ebből baj ha egy ilyet veszek? Megb*sznak érte akkor is ha soha nem megy közútra?

2021. júl. 25. 22:10
 1/8 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
75%
Ha véglegesen ki lett vonva a forgalomból akkor egy adásvételivel megveheted.
2021. júl. 25. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Ha hivatalosan ki van vonva, akkor az autóbontóban van, onnan meg nem adják el hivatalosan.
2021. júl. 25. 22:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a kérdést, neked pont hogy a papír nélküli autók valók.
2021. júl. 26. 01:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Te ezt az autót, csak saját magánterületen használhatod.

Más területén, erdőben etc helyen nem.

A véglegesen kivont autók papíron az autóbontóba vannak leadva.

2021. júl. 26. 06:42
 5/8 D. Brasco ***** válasza:
Nagyon egyszerű,valamilyen kulfoldrol behozott es itthon még nem forgalomba helyezett gépet kell nézzél,azzal nem lesz baj.
2021. júl. 26. 06:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Törvényesen ilyen autó nem létezhetne. De ha sikerül ilyet venni, és nem viszed ki zárt magánterületről, akkor nem igazán lehet belőle gondod. Hacsak valami túlbuzgó szomszéd fel nem jelent
2021. júl. 26. 07:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha 2009 előtt lett véglegesen kivonva, akkor még nem kellett róla bontási igazolást kiállítani, tehát maradhatott bontón kívül a jármű.

Szóval ha veszel, ilyet keress és akkor nem lehet semmi bajod belőle.

2021. júl. 26. 09:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A 6-ost nem tudom miért pontozták fel, mert nincs igaza. Léteznek ilyen autók törvényesen. Valóban MA MÁR csak bontásra lehet hivatalosan véglegesen kivonni a forgalomból (hivatalos bontó által), de:

1. Ez korábban nem így volt, és a szabály nem visszamenő hatályú. Tehát a régebben véglegesen kivont (akkor ez még létezett, hasonlóan mint most az ideiglenes kivonás) autók teljesen legálisan lehetnek magánszemélynél.

2. Az autók származhatnak külföldről, ahol nincs ilyen szabályozás.

3. Lehet hogy az autó soha nem is volt forgalomba helyezve. (Igen, ez valószínűtlen, de jogilag nehezen igazolható az ellenkezője, ha az azonosító számok már nem olvashatóak) Semmi akadálya nincs annak, hogy én (például egy forgalom elől elzárt ipartelepi használatra, vagy bármi hasonlóra) újonnan vásároljak egy soha forgalomba nem helyezett autót, és ezt 15 év múlva értékesítsem.

2021. júl. 26. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!