Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Milyen papírok szükségesek?...

Milyen papírok szükségesek? (Lent)

Figyelt kérdés

Üdv.

Olyan kérdéssel fordulnék hogy ha én vennék egy forgalombol ideiglenesen kivont vagy papirok nélkül egy autót adásvételivel kp-ra semmi formalitás csak lerakom a pénzt írunk egy adásvételit és viszem haza az autot (nem vontatva és nem kötéllel húzva) és én otthon azt szétszedem, kiszedem azokat az alkatreszelet amikre nekem szükségem van én azokat eladom például ilyen aprosagokat hogy fényszórók, ajtók, küszöbök stb stb. Vagy például egy blokkot vagy kipufogo rendszert, váltót..

Tehát ha én ugymond ebbe bele szeretnék vágni akkor nekem mi a tehendőm?

Mi kell ahoz hogy én ezt csinaljam és hogyan lehetne ezt kivitelezni?

Ugymond kezdő tőke meglenne csak itt kell valami papír vagy kell e valami igazolás vagy árulhatom e egyáltalán ezeket az alkatreszeket.

Ami maradna azt szérvágva elrendezném vasba nekem az ilyen ,,fogyó eszközök” kellenének.

Valaki el tudná nekem mondani hogy hogyan zajlana egy ilyen szituáció?

Vagy hogy egyaltalan lehetseges e ez legálisan?

Előre is köszönöm ha elolvastad.

2018. márc. 6. 20:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha legálisan akarod csinálni, nyitsz egy autóbontós vállalkozást.

"viszem haza az autot (nem vontatva és nem kötéllel húzva)"

Legálisan nem vezetheted közúton.

Ugye ott bukik a dolog hogy ideiglenesen van kivonva, tehát a félévenként meg kell hosszabbítani a kivonást.

Végleg kivonatni meg bontási igazolással lehet, amit nem biztos hogy a "szérvágva elrendezném vasba" cuccal megkapsz.

2018. márc. 6. 21:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Végleg kivonttal azt csinálsz amit akarsz, de olyan nem nagyon van már, mert nem vonhat ki akárki autót a forgalomból, csak regisztrált bontó.

Mondanám, hogy vállalkozást kell indítani erre, de ott meg vannak előírások és ha kezdő tőke egy autóra elég, akkor felejtős a téma. Na meg ugye be kellene vallani a nyereséget stb stb. Papír nélküli autóból meg a motorszámos motort el sem igen tudod adni, mert nem tudja majd papírozni a vevő.

Ha mindenképpen ilyenben akarsz gondolkozni és nyilván feketén, akkor külföldről kell behordani a romokat. Rengetegen élnek ebből, akár csak egy típusra specializálódva. Az, hogy hová rakják a maradékot azt nem tudom, de nyilván megvannak a kapcsolatok, kinti forrásokkal és "hulladékeltüntető szervekkel" is.

2018. márc. 7. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!