Ha kijelentem a kocsimat ahhoz milyen papírok szükségesek?
Figyelt kérdés
Eladtam a kocsimat ma és hétfőn mennék kijelenteni.2012. jún. 16. 17:51
1/8 anonim válasza:
Okmányirodában bemutatod az adás-vételit, tudomásul veszik, lepecsételik és részedről ennyi.
2/8 anonim válasza:
Nem ennyi. A lepecsételt papírral mehetsz a biztosítóhoz felmondani a szerződést. Az okmányirodára az eladástól számított 5 munkanapod van bemenni. Kb 3 perces művelet.
3/8 anonim válasza:
Adás-vételit bemutatod az okmányirodába, ott kiállítanak egy igazolást. Azt a papírt bemutatod az adóügyi osztálynak (Polgármesteri hivatalban) ha teljesítményadó kapcsán túlfizetésed van, akkor azt a pénzt kipostázzák. Legvégül a biztosítóhoz kell menni, hogy szüntessék meg biztosítást a gépjárműről.
4/8 A kérdező kommentje:
És aki megvette annak meg oda kell adnom lefénymásoltatva a kijelentést? Vagy még van valami más?
2012. jún. 16. 19:20
5/8 anonim válasza:
A vevőnek az adásvételin (+törzskönyv) kívül nem kell más.
Neked se fontos rohangálni ha nem akarsz. Ha a vevő rendesen átiratja, akkor mennek a dolgok maguktól is!
Mondjuk az ocsmányirodába érdemes bemenni lefedezni magad. A biztosító is visszautalja a pénzedet, ha a vevő megköti a biztosítást.
A teljesítményadót (ex súlyadó) pedig ne várd, hogy visszakapod, mert mindig az fizeti a teljes évet, akinek a nevén volt az autó jan. 1-én!
6/8 A kérdező kommentje:
Még valami a törzskönyvet az enyémet kell oda adni és esetleg kell csinálni belőle magamnak egy másolatot?
2012. jún. 17. 09:32
7/8 anonim válasza:
Törzskönyvből az eredetit kell odaadnod neki. Lemásolhatod magadnak, de nem lesz rá szükséged.
8/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm mindenkinek aki irt valamit ment a Like!
2012. jún. 17. 10:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!