Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történhetett az akksival?...

Mi történhetett az akksival? Kuka vagy javítható? Ez a hideg miatt van?

Figyelt kérdés

2 éve kapott új akkumulátort. A kocsit garázsban tároltam, rövid távokra használtam, nem volt vele baj.

Idén szeptemberben kiálltam a garázsból, azóta a szabadban parkol, nagyon keveset kb heti 1x használtam.

A héten próbáltam elindítani, nem indult. A jelek a műszerfalon felvillannak, majd lekapcsol minden.

Lehetséges, hogy ennyi kevés kilométer után kuka az új akksi? Vagy lemerült? Hogy tudom helyrehozni?

Ez miért történt? A hideg miatt?

2022. nov. 19. 08:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

Vagy megdöglött vagy csak lemerült a sok állástól. A szomszéd vagy valaki segítségével bikázd be és menj egy kört vele vagy ha van töltőd töltsd fel.

Ha utána sem indul, akkor csere.

2022. nov. 19. 09:05
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Illik havonta rátölteni, ha keveset használod. Simán lehet, hogy csontig van merülve.
2022. nov. 19. 09:05
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

Nem a kevés km a baj hanem az hogy rövid távon használtad és nem tudta után tölteni.

Töltsd fel rendesen és meglátod hogy mit csinál.

1. Ha egy kört megy vele pont így fog járni.

EGy jó töltésnek kell vagy 10-12 óra.

2022. nov. 19. 09:11
 4/15 anonim ***** válasza:
Egyébként nem a hideg gyilkolja az akkut, épp ellenkezőleg. Csak a hidegben nehezebb az inditás, emiatt ha már gyenge az akku, akkor az általában az első hidegebb napon mond csődöt.
2022. nov. 19. 09:12
 5/15 anonim ***** válasza:
A rövid táv és az is csak ritkán lehet az oka, ilyenkor merül egy kicsit az állás miatt, és a rövid távokon nem tölti vissza amennyit elfogyaszt azon a rövid távon az inditgatásokkal, fényekkel és egyéb fogyasztókkal, pont emiatt lehet be is döglött, ha feltöltöd lehet menni fog, ha nem kell az új, és néha töltsd fel ha ritkán használod.
2022. nov. 19. 09:42
 6/15 A kérdező kommentje:
Hogy tudom feltölteni? Ki kell vennem, felhozni a lakásba és tölteni (de mivel?)
2022. nov. 19. 10:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs nagyon hideg, akkor nem muszáj kiszedni, de amúgy akkutöltővel.

Vagy bebikázod az autót és mész vele legalább fél órát és akkor a generátor feltölti magától.

2022. nov. 19. 10:06
 8/15 anonim ***** válasza:
70%

Akkumlátor töltő !!

Ezt ismered?

Ha autózik az ember akkor bizony venni kell egyet és az örök életű.

Nem kell kivenni az akkut , autóban is lehet tölteni.

2022. nov. 19. 10:07
 9/15 anonim ***** válasza:
Úgy hogy mész vele 2-3 órát lámpa és rádió nélkül. Akkor generátor feltölti.
2022. nov. 19. 20:02
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, így lesz.

Utolsó kérdés már csak.... bebikáztam, mentem vele 2 órát.

2-3 hét múlva jön a hidegebb idő, éjjeli fagy. És tegyük fel, ismét nem indul.

Akkor ugyanez a művelet megismétlendő? Vagy akkor új akksi?

2022. nov. 19. 20:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!