Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig lehet a volt autó...

Meddig lehet a volt autó tulajnál reklamálni a hibáért?

Figyelt kérdés
Vettünk nem kevés pénzért egy autot másfél hónapja, elvittük előtte szerelőhöz aki átnézte és úgy vettük csak meg ,most viszont beadta magát az automata váltó.Gépre dugva,átvizsgálásnál ennek semmi jele nem volt... mit lehetne tenni?
2022. nov. 17. 09:33
1 2 3
 1/28 krwkco ***** válasza:
96%

"Meddig lehet a volt autó tulajnál reklamálni a hibáért?"

Ha a szerződésben nincs semmi erről, akkor legfeljebb 1 évig él a kellékszavatosság.

És magánszemély eladónál addig, ameddig bizonyítani tudod, hogy a hiba már a megvételnél is megvolt. Vagyis ebben az esetben nincs mit tenni.

2022. nov. 17. 12:01
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell javíttatni.

A használt autó javítás ilyen. Nem kis pénzért új autót is lehet venni, ami sok évig garanciális.

2022. nov. 17. 12:02
 3/28 anonim ***** válasza:
96%
Hát ha át volt nézve és kiolvasva akkor konkrétan semmit sem tehetsz, nálad romlott el, az,hogy a hiba már az előző tulajnál is "érett" az lehet igaz lehet nem, bizonyítani pedig kb.lehetetlen.
2022. nov. 17. 12:07
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
nincs az a bíróság aki neked adna igazat , ez a használt autó varázsa ez nem rejtett hiba
2022. nov. 17. 12:26
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván váltóhibát észre lehetett volna venni a vásárláskor, így feltételehzető, hogy jó volt.

Mivel nálad romlott el, te viseled a költségeket

2022. nov. 17. 12:38
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

"mit lehetne tenni?"

1) Megjavítattod

2) Eladod váltóhibásként

2022. nov. 17. 13:02
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez benne van a pakliban. Esetleg akkor lehetne igazad, ha bizonyíthatóan valahogy el volt fedve a hiba, pl nem bele való olajjal.
2022. nov. 17. 13:03
 8/28 anonim ***** válasza:
74%

a váltóhibát(akármi is az) az eladás előtti próbakörnél észre lehet venni..ha megvetted, az azt jelenti hibátlan volt. Ezt a perkérelmet be sem fogadja a bíróság.

Hiába kóstolgatod az eladót, te viszed a balhét.

Ugye örültél, milyen jól jártál? Most meg újból jól szeretnél járni?

Hát az nem megy.

2022. nov. 17. 13:42
 9/28 A kérdező kommentje:
Miben jártam volna jól te őrült,hogy vettem 2 milió ért egy olyan autót amit 1 hónapig használtam? Mit jártam ezzel jól? Mikor el vittük at nézetni a szerelő mondta a váltó olaj szivárog ő azt állítólag vissza vitte pestre megcsináltatni,de ezek szerint nem tette küldözgette a képeket hogy ott áll a szerelőnél,majd rá 2 napra elkezdett remegni a váltó ami ugyszint jelezve lett ami addig gondolom azért nem remegett mert csak fel töltette olajjal,de a szivárgást nem csináltatta meg,érre mikor meghalt az auto láttuk csurom olaj az auto alja szóval at vert,hogy javította a hibát,akkor én mivel is jártam jól meséld már el ?!?!? Hogy at adta a rossz autóját 2 milió ért??? Te biztos nem írnál az előző tulajnak ha ilyesmi elő fordulna hanem megcsináltatnad többszaz ezerért nem ? Mikor te azért az autóért nem a hibás váltó összegét fizetted ki!!!!! Majd kidobok 2 miliot mert ő pofátlan módon eladott egy váltó hibás autót? Sok emberség lehet benned de tényleg:D majd még én leszek a szar szemet mert nem 1 hónapra vettem autót
2022. nov. 17. 17:51
 10/28 A kérdező kommentje:
Még úgy akarsz be állítani kedves utolsó mintha én vágtam volna át őt 2 milkóval hogy én megint jól akarok járni... vicc
2022. nov. 17. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!