Meddig lehet a volt autó tulajnál reklamálni a hibáért?
"Meddig lehet a volt autó tulajnál reklamálni a hibáért?"
Ha a szerződésben nincs semmi erről, akkor legfeljebb 1 évig él a kellékszavatosság.
És magánszemély eladónál addig, ameddig bizonyítani tudod, hogy a hiba már a megvételnél is megvolt. Vagyis ebben az esetben nincs mit tenni.
2022. nov. 17. 12:01
Meg kell javíttatni.
A használt autó javítás ilyen. Nem kis pénzért új autót is lehet venni, ami sok évig garanciális.
2022. nov. 17. 12:02
Hát ha át volt nézve és kiolvasva akkor konkrétan semmit sem tehetsz, nálad romlott el, az,hogy a hiba már az előző tulajnál is "érett" az lehet igaz lehet nem, bizonyítani pedig kb.lehetetlen.
2022. nov. 17. 12:07
nincs az a bíróság aki neked adna igazat , ez a használt autó varázsa ez nem rejtett hiba
2022. nov. 17. 12:26
Nyilván váltóhibát észre lehetett volna venni a vásárláskor, így feltételehzető, hogy jó volt.
Mivel nálad romlott el, te viseled a költségeket
2022. nov. 17. 12:38
"mit lehetne tenni?"
1) Megjavítattod
2) Eladod váltóhibásként
2022. nov. 17. 13:02
Ez benne van a pakliban. Esetleg akkor lehetne igazad, ha bizonyíthatóan valahogy el volt fedve a hiba, pl nem bele való olajjal.
2022. nov. 17. 13:03
a váltóhibát(akármi is az) az eladás előtti próbakörnél észre lehet venni..ha megvetted, az azt jelenti hibátlan volt. Ezt a perkérelmet be sem fogadja a bíróság.
Hiába kóstolgatod az eladót, te viszed a balhét.
Ugye örültél, milyen jól jártál? Most meg újból jól szeretnél járni?
Hát az nem megy.
2022. nov. 17. 13:42
9/28 A kérdező kommentje:
Miben jártam volna jól te őrült,hogy vettem 2 milió ért egy olyan autót amit 1 hónapig használtam? Mit jártam ezzel jól? Mikor el vittük at nézetni a szerelő mondta a váltó olaj szivárog ő azt állítólag vissza vitte pestre megcsináltatni,de ezek szerint nem tette küldözgette a képeket hogy ott áll a szerelőnél,majd rá 2 napra elkezdett remegni a váltó ami ugyszint jelezve lett ami addig gondolom azért nem remegett mert csak fel töltette olajjal,de a szivárgást nem csináltatta meg,érre mikor meghalt az auto láttuk csurom olaj az auto alja szóval at vert,hogy javította a hibát,akkor én mivel is jártam jól meséld már el ?!?!? Hogy at adta a rossz autóját 2 milió ért??? Te biztos nem írnál az előző tulajnak ha ilyesmi elő fordulna hanem megcsináltatnad többszaz ezerért nem ? Mikor te azért az autóért nem a hibás váltó összegét fizetted ki!!!!! Majd kidobok 2 miliot mert ő pofátlan módon eladott egy váltó hibás autót? Sok emberség lehet benned de tényleg:D majd még én leszek a szar szemet mert nem 1 hónapra vettem autót
10/28 A kérdező kommentje:
Még úgy akarsz be állítani kedves utolsó mintha én vágtam volna át őt 2 milkóval hogy én megint jól akarok járni... vicc
Kapcsolódó kérdések: