Forgalmi vizsgára valami tanács?
Figyelt kérdés
egy hét múlva lesz a forgalmi vizsgám b kategóriás jogsiból. 26 órát vezettem le eddig. úgy érzem,hogy tudok már olyan jól vezetni hogy sikerüljön,ha csak nem egy nagyon nehéz útvonalat húzok. de az oktatómmal vannak gondok mostanában. úgy érzem,bàrmit csinálok,semmi nem jó. ha mond valamit,hogy azt hogy csináljam,és én úgy csinálom,akkor abba is bele köt. pl: ha a megengedett sebességgel megyek,vagy max egy nagyon kicsit kevesebbel,akkor mondja,hogy menjünk menjünk,mert ez îgy nagyon lassú. ha kicsit jobban nyomom neki,akkor meg elkezdi,hogy nem látod hogy 30-as korlátozás van? pl múltkor azt mondja hogy az utca végén jobbra,de figyelj hogy ide nehogy bejelezz,mert itt van egy parkoló. ma is mentünk arra,mondja hogy az utca végén jobbra. még a parkoló előtt jártunk,így még nem jeleztem. elkezdi,hogy nem hallottad hogy jobbrát mondtam? aztán még a nézelődésekbe köt bele. sávváltásnál belenézek a tükörbe,és oldalra. azt mondja ez nagyon kevés. elkezdi,jobb tükör mellédnézés. én îgy csinàlom,és szerinte ez nagyon kevés. vezetett egy másik gyerek,én hátul ültem,semmivel nem forgolódott jobban mint én,neki egy szót sem szólt. amibe állandóan bele köt,az a kormányzás. pl ba bemegyünk egy körforgalomba,és egyből ki is megyünk belőle,akkor ott alig kell a kormányon fordítani. és mondja,hogy miért nem váltott kézzel tekerem a kormányt. és csodálkozik,hogy egy katyvasz lesz belőle,mert olyan kis îvű a kanyar,hogy nem kell annyit fordîtani a kormányon,hogy váltottkézzel tudjam tekerni. az a baj,hogy ha ejtek az óra elején egy hibát,vagy szerinte hibát,akkor elkezdi emelgetni a hangját,és én is felemelem a hangom,mert nem fogom hagyni,hogy ok nélkül kiabáljon velem;és elmegy a kedvem az egész vezetéstől,és akkor van az,hogy eleontom azt amit tudok,és nem tudok odakoncentrálni. úgy érzem,bármit csinálok,az sehogy nem jó. minden utolsó kis apró mozdulatomba beleköt. tudtok tanácsolni valamit?oktatót már nem szeretnék váltani,nem is lenne értelme. alapból is nagyon izgulós vagyok,és most a maradék önbizalmamat is elveszi a vezetéstől.2022. nov. 14. 11:51
2/15 A kérdező kommentje:
ezzel sokat segítettél,köszönöm…
2022. nov. 14. 11:54
3/15 anonim válasza:
Hogy lehetne rajtad segíteni szerinted?
4/15 anonim válasza:
1 hét múlva vizsga, de akkor még 3 órád van ezek szerint.
Szerintem csináld azt, hogy ha legközelebb mikor szól valamiért, megkérdezed, hogy hogyan kellett volna. Esetleg amikor nem vagy biztos benne, akkor is kérdezz, ha nem is szól, hogy úgy jó volt-e, vagy kicsit jobban kell, kicsit kevésbé tekerni, kicsit figyelmesebben nézni, stb.
Vizsgán pedig nem fog ilyeneket mondani az oktató, csak azt, hogy merre kell menni.
5/15 anonim válasza:
EZt már tudjuk itt hogy minden tanuló szuperul vezet, csak hát az oktatók nagyon buták, hülyék és rossz indulatúak.
7/15 anonim válasza:
Ugyan már, ma már sehol nem adnak borítékot a vizsgabiztosnak, kiment már a divatból a lefizetés...
8/15 anonim válasza:
Igazad van oboázni kell. Jó esetben nő pipáz le férfit.
9/15 anonim válasza:
Egyszerű, vezess úgy, mintha egyedül lennél az autóban, ne parázz azon, hogy milyen az útvonal stb. Csak mész, mivel mondják, merre kell menni, neked csak a forgalmat és a jelzéseket kell figyelni, valamint az autót kezelni. Ilyen egyszerű, és ha nem megy, akkor mehet a plusz óra, mert ne legyen jogsija annak, aki a mazsola (nem pejoratívan értem) tempóban, rengeteg körültekintéssel nem képes azt az 1 órát végigvezetni.
10/15 anonim válasza:
tüntetőleg forgasd a fejed, 30-as övezetben menj hármasban, inkább engedd el aki nyomul, mert a biztos a fejedre fogja olvasni ha hirtelen manővert csinálsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!