Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem csinálják meg úgy a...

Miért nem csinálják meg úgy a kocsikat, hogy a kerekeik tudjanak 360 fokban forogni?

Figyelt kérdés

Szerintem ez mindenki számára nagyon hasznos lenne.

Minap mentem pont a városban 2x2 sávos úton aztán látom az ürgét, hogy meg szeretne fordulni de nem sikerült neki egy ívben így visszább kellett tolatnia és csak úgy tudott megfordulni.

Szerintem ez a probléma simán orvosolható lenne azzal ha gyárilag úgy terveznék az autókat, hogy 360 fokban tudjanak forogni a kerekek. Nyilván ettől a rendes ív ne változzon tehát ha forgatja a kormányt ugyanúgy forogjon az autó mint eddig csak annyit tenne ki, hogy tovább lehetne csavarni a kormányt a megszokottnál és akkor sokkal mobilisabb lenne a jármű.

Illetve ez megszűntetné a megfordulásokból eredendő bénázásokat mert csak szimplán becsavarná Jóska jól a kormányt aztán egyhelyben megforogna az autó.

Miért nem csinálják meg így a kocsikat gyárilag? Miért nem tudnak erre gondolni? Szerintem ez egy jó ötlet.

2022. nov. 8. 23:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
72%

Azért amiért nincs gps sebesség követés, nincsen oldalra világító fényszóró, nincsen minden autón szélességjelző és nincsen minden vasúti kereszteződés az út felett vezetve.

Ennek a gyereknek csak olyan kérdései vannak, hogy szerintem még az életben nem látott valódi autót.

2022. nov. 9. 12:39
 22/25 Hintalow ***** válasza:
100%
Ooo, ő már sokkal régebb óta ámokfut itt, tőle jött régebben a csúszásgátló bevonatú vasúti sìn, meg az utasszállító repülőről leváló utastèr-mentőkabin meg mèg számolatlan másik is.
2022. nov. 9. 13:54
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
#22 Ja tényleg... :D Én valami fékernyős autókra emlékszem, hogy az mennyivel jobb lenne mert nem kopna a fékbetét.
2022. nov. 9. 14:29
 24/25 anonim ***** válasza:
Teleportálni sokkal egyszerűbb lenne. Egyesével rendelném az esti söreimet fényposton.
2022. nov. 9. 16:24
 25/25 anonim ***** válasza:
0%
Hagyományos benzines/diesel autóknál felesleges újítás hisz ezek az autók már lassan eltűnnek.Maga az ötlet egyébként nem újkeletű és nem tőled származik-emlékezz csak Will Smith filmjére,Én a robot.15 éves film,és abban már gömb alakú kereket használnak,ami minden irányba képes forogni.Amikor már csak elektromos autók lesznek és azokat fejlesztik tovább,akkor biztos lesznek érdekes és izgalmas megoldások.
2022. dec. 17. 10:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!