Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A műszaki vizsgáztatóknak...

A műszaki vizsgáztatóknak kötelező lecsiszolni az alvázszámot az utánfutókról?

Figyelt kérdés

Vagy csak simán barmok?

Adott egy régi, egyedi gyártású utánfutó, amit még apám vett újonnan akkoriban, mikor kicsit leapadt az özönvíz. Az alvázszámot a vonóháromszög tetejébe ütötték be. (Ami már eleve egy ostobaság, mert a beütő által készített mélyedésben megáll a víz, ha épp kint van tárolva.)

Akárhányszor műszakira ment, mindig megsmirglizték jó erősen, vagy a rozsa, vagy a festék miatt, hogy látszódjon a szám. Addig-addig, hogy végül teljesen lekopott, utoljára már csak az ismeretség kedvéért engedték át, mert tényleg olvashatatlan lett.

Ekkor elvittem egy olyan műhelybe, ahol hivatalosan is végeztek számbeütést, és megvoltak a speciális betűformák. Ott beütötték ismét.

Na, mondom, most már okosabb leszek. A számokat lehúztam fekete festékkel, a sima részről letöröltem úgy frissen, így szépen látszódtak a fekete betűk a fényes felületen. És ezt az egészet lehúztam hajszálvékonyan átlátszó szilikonnal. Nagyon jól nézett ki. Egészen az első vizsgáig, amikor a szilikont is lesmirglizték, jó sok vassal együtt.

Na, megismételtem az egész műveletet, most volt megint műszakin, már egy másik helyen, hát innen is lesmirglizve kaptam vissza. Már látszódik is, hogy halványul a beütés mélysége.

2022. nov. 6. 19:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Kötelező.

Nyilván fekete festékkel ráfesteni rá lehet bármilyen számot, amihez csak kedved szottyan.

2022. nov. 6. 20:13
 2/4 anonim ***** válasza:
65%

"Ekkor elvittem egy olyan műhelybe, ahol hivatalosan is végeztek számbeütést, és megvoltak a speciális betűformák. Ott beütötték ismét."

Ez volt a mese habbal. A többi csak egy agymenés...

2022. nov. 6. 21:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Használj átlátszó lakk spray-t.
2022. nov. 8. 00:15
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi az ötletet, de szerintem azt is pont ugyanúgy lecsiszolnák, mert miért ne, és még pénzbe is kerülne. :) A szilikon se volt jelentősen vastagabb réteg, mint egy festék, és ugyanúgy víztiszta volt.

Azért a betűbeütő nyoma meg egy festés nem egyformán néz ki.

Nem tudom, milyen félkegyelműek minősíthették hasznosnak a 2. választ, ami egy sima türhő kötözködés, a segítő szándék jele nélkül. Nyilván a felpontozóknak nincs fogalmuk se a témáról.

2022. nov. 8. 05:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!