Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ítéltetek már el valakit/...

Ítéltetek már el valakit/ csökkent a szemetekben a vezetési stílusa miatt?

Figyelt kérdés

2022. nov. 6. 11:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Buszsofőröket sem ismered személyesen mégis felülsz a buszra ha úgy hozza az élet. Pedig volt aki elaludt, ráhajtott a sinekre a mozdony elé, stb.

A legtöbb oszkáros, meg blabla car-os, stb. sofőrrel semmi baj nincs, ahogy a közlekedésben résztvevők zömével sem. Szerintem abból kell kiindulni, hogy mindenki haza akar érni...az autómegosztó is.

2022. nov. 6. 13:08
 12/21 anonim ***** válasza:

Ezzel egyetértek, sajnos nehéz lenne rendben tartani ezt a piacot. Főleg az ilyen "kisbuszos" alvállalkozók miatt, akik szintén a friss B jogsis emberkét ültetik fel a 9 személyes fosra. Aztán majd egyszer az árokban kötnek ki velük.

2022. nov. 6. 13:09
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

Azért egy busz vezetéséhez jóval több szűrésen kell átmenni. Ráadásul jóval kevesebb a balesetük is, pont azért, mert elég hamar kiszűrnek ha balfasz vagy. Énis dolgoztam egy ideig a Volánnak és volt olyan sofőr, akire 1,5 hónap alatt annyi panasz jött az utasoktól hogy kirakták. Meg aki minden héten odacsapta az elejét vagy végét szintén repült elég hamar. És ezek nem nagy balesetek voltak, sőt, a legtöbb telepen belül volt. Szóval azért elég meredekösszehasonlítani őket B kategóriás sofőrökkel.

2022. nov. 6. 13:12
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Buszsofőröket sem ismered személyesen"

Tény, a buszsofőrök között is futottunk olyanba, hogy azt mondtam, soha többet nem ülök fel buszra. De ettől függetlenül még mindig biztonságosabb, van hol panaszt tenni ha gondot látsz, van az egésznek egy felügyelete, kontrollja.

Oszkárról meg tudnék végtelenül mesélni. Tény, akadnak normálisak, de sajnos sok olyan is, akinek konkrétan megtiltanám, hogy utast vigyen magával. Na meg normális esetben rég el lenne tiltva a vezetéstől.

Ilyen kisbuszosnál egyszer beszéltem a sofőrrel aki mondta, hogy aznap nem is ő jött volna, meg amúgy nem is nagyon vezet, csak haverja aki a sofőr lebetegedett és szólt hogy el kéne vinni a kocsit, így ilyen esetekben beugrik amúgy meg valami gyrosos. Igaz ő legalább normálisan vezetett.

2022. nov. 6. 13:23
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem ítélek el ezért senkit, de egyik autórajongó haverom például nagyon elhiszi hogy ő az új fel nem fedezett Michael Schumacher. Én magam is szeretem az autókat, sportos autóm van és szeretek lendületesen vezetni HA a helyzet megengedi, de csak az ésszerűség határain belül, ahogy közúton illik. Egyedül is. Ha meg ül valaki mellettem akinek így felelek az épségéért, akkor a veszélyhelyzetek elkerülése a fő cél.

Ezzel szemben ez a haverom úgy vezet még akkor is ha többen ülünk utasként az amúgy sem túl jó állapotú öreg autójában, hogy rendesen fosunk mellette. Mondhatod neki, akkor meg elkezdi hogy hát ez lóf*sz ennél ő gyorsabban szokott menni meg hogy ne legyünk már puncik. Őszintén - én már 2 éve nem ültem be mellé autóba és nem is tervezek többet.

2022. nov. 6. 14:50
 16/21 anonim ***** válasza:
36%

Még te is azt írod, hogy másfél hónapig kellett panaszkodni valakire, hogy levegyék a buszról, meg szakmányban törte a buszok elejét végét. Pedig ők viszonylag kevesen vannak és ahogy írod több szűrőn kell keresztülmenniük.

Na most olyan statisztikát láttál, ahol az autómegosztók kiutathatóan több baleset részesei?

Magamnak még soha nem kellett autót keresnem, de rokonnak már igen. Én azokat kerültem, akik valahonnan Erdély hátsóból jönnek vagy oda tartanak és műszak után egy nap alatt akarják letudni azt az 1200 km-et okosba jóárasítva. Nem tudnak olyan olcsók lenni, hogy bármelyik mellé akár csak az anyósomat is betegyem.

2022. nov. 6. 16:41
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Kevered a szezont a fazonnal, a 2 emberke nem ugyanaz volt. Amelyiket az utasok nyomták fel, Ő nem tört buszt, csak nem volt túl kompatibilis.

Aki buszokat tört a telepen belül, leginkább csak a munkaidőt nem bírta, amúgy nem volt vele más baj, csak estére nagyon kivolt. Nem mindenki bírja a 16 órás munkarendet.

2022. nov. 6. 17:01
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

#16 Pont ez a megnézem kivel utazok dolog jutott eszembe.

Nekem volt, hogy megnéztem, intelligens, csinos, 30-as nő, valami új középkategóriás autóval. Aztán a helyszínen kiderült, hogy valami elég fura, friss jogsis sráccal fogok utazni egy szakadt autóban. Valamit mondott, hogy hát nem volt kedve regisztrálni ezért a nővére hirdette meg neki az utat, meg neki amúgy is jobbak az értékelései...

Nekem férfiként mindegy, de adott esetben egy nőnek nem feltétlenül, mert lehet pont azért választott női sofőrt, mert úgy érzi magát biztonságban.

2022. nov. 6. 17:04
 19/21 anonim ***** válasza:

Nálunk a vicc, hogy a saját anyám nézi le a vezetési stílusomat, én meg az ő gondolkodását.

Én is tudok versenyző lenni, de alapvetően nem sietek feleslegesen, nem közlekedem őrült dinamizmussal, csak hogy 6 perc helyett 5 legyen a haza út. Ha ülnek mellettem főleg nem leszek hülye. Normálisan vezetek egyszerűen.

Egyszer ült mellettem anyám úgy, hogy éppen bennem volt a Fittipaldi és mentem mint a hülye. Erre megjegyezte, hogy "most milyen jól vezettél".

Én simán megmondtam, hogy nem, ez nem jó vezetés volt, hanem idiotizmus.

De máskor is mondta, hogy valami ismerőse elvitte a Q8-as Audival és 250-el mentek, és hogy "végre egy férfi, aki meri nyomni neki". Mintha erről szólna a vezetés.

És sajnos neki erről szól, ebben a közegben szocializálódott, ahol az a jó sofőr aki "nyomja neki". Az mindegy, hogy fater is anno totálkárra a gépet meg bukta a jogsiját és maradandó károsodása lett mert olyan jó sofőr volt aki merte nyomni neki.

2022. nov. 6. 17:19
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

A lényeg ugyanaz. A buszsofőrt nem ismered, de ez a munkája, bízol benne. Aztán Olaszországban elalszik és elevenen megég egy csomó gyerek. Vagy ráhajt sinekre a vonat elé. Vagy a szakadékban köt ki az utasaival együtt.

Lehet jobb lett volna ha a taxisokat hozom fel példának...

2022. nov. 6. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!