Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy működik az autóbiztosítás...

Hogy működik az autóbiztosításnál ez a dolog?

Figyelt kérdés

2022 szeptemberbe lett jogsim, egy suzuki swift 1.0 2000-res autónál is kb 110 ezer ft a biztosítás egy évre. Ha azt szeretném hogy idővel csökkenjen ez a szám, muszáj vezetnem ahhoz? Vagy ha csak egy két év múlva veszek autót, akkor is lemegy egy fokkal a biztosítás ára? Vagyis azt nézik hogy hány km-t vezettem vagy pedig azt hogy mikor kaptam jogsit?

Köszönöm

2022. nov. 5. 08:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Egyébként az őstermelő, közszolgálati dolgozóknak, nyugdíjasoknak hány % kedvezményük van?"

2-5% bizonyos biztosítóknál. Nem mindegyiknél. Az a baj hogy nem egységes mindenhol a díjszabás. Van ahol számít a kor, igen. Van ahol 35-40 évig csökken, majd 45 év fölött megint elkezd emelkedni a szorzó. Nem tudom melyik biztosító, amit néztél, de én még ilyen 100%-os pótdíjat kor miatt nem láttam, max ilyen 5-10%-okat.

2022. nov. 5. 10:28
 12/15 A kérdező kommentje:
Használtautó.hu-n van egy adott autótípusnál olyan, hogy “kötelező és casco díjak” itt számoltam ki ezeket. A legolcsóbb groupama lenne 110ezer ft környéki díjjal, beállítottam kiváncsiságból h 1999be születtem 2022be kaptam jogsit lett egy ajánlat uniqa-tól hogy 76ezer ft a biztosítás. Szóval érdekes
2022. nov. 5. 10:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Igen, a kor szorzók nagyon magasak a 18-25 korosztálynál.

A lakcím szorzók is nagyon magasak tudnak lenni. Ezekhez képest eltörpülnek a bonus-malus szorzók.

A biztosítók dijtáblái egyébként teljesen nyilvánosak. Ezek alapján kalkulálnak az online alkuszok.

Itt meg tudod nézni az összeset:

[link]

2022. nov. 5. 19:15
 14/15 anonim ***** válasza:

A00, és B10 között persze 0.5-ös szorzó van, de ahhoz 20 évet kell üzemeltetni egy fő járművet.

Van olyan biztosító, amelyik ad B10+ bónuszt is, pár százalékot.

Huszonéves korban viszont az életkor, az autó teljesítménye, és a lakcím a nagy tételek.

2022. nov. 5. 19:33
 15/15 anonim ***** válasza:

"...20 évet kell üzemeltetni egy fő járművet."

Csak 10-et! A bónusz évente változik, nem 2 évente.

2022. nov. 5. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!