Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy működik az autóbiztosítás...

Hogy működik az autóbiztosításnál ez a dolog?

Figyelt kérdés

2022 szeptemberbe lett jogsim, egy suzuki swift 1.0 2000-res autónál is kb 110 ezer ft a biztosítás egy évre. Ha azt szeretném hogy idővel csökkenjen ez a szám, muszáj vezetnem ahhoz? Vagy ha csak egy két év múlva veszek autót, akkor is lemegy egy fokkal a biztosítás ára? Vagyis azt nézik hogy hány km-t vezettem vagy pedig azt hogy mikor kaptam jogsit?

Köszönöm

2022. nov. 5. 08:03
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Tudom tudom drága dolog az autót fenntartani, de mivel alkalmanként talán havi egyszer kétszer ülök autóba, nem éri meg így nekem havi 110 ezret kiadnom biztosításra, ezért kérdeztem, hogy ha csak később (pár év múlva) veszek autót, a biztosítás lemegy valamennyire? Mivel addigra többéves lesz a jogsim.

Addig úgyis apum autóját használgatom, ha szerzek hozzá meghatalmazást, azt figyelembe veszik, hogy vezettem? Neki van ilyen suzukija, ilyesmit szerettem volna én is csak nem túl gazdaságos így most így nekem az évi 110 plusz szervízköltségek arra az évi pár alkalomra.

2022. nov. 5. 08:07
 2/15 A kérdező kommentje:

“nem éri meg így nekem havi 110 ezret kiadnom biztosításra”

Évi 110 ezret akartam írni

2022. nov. 5. 08:08
 3/15 anonim ***** válasza:

Nem kell vezetned ahhoz, az időt nézik.

De ha később lesz autód akkor később kezdik göngyölíteni, azt hiszem.

De biztos van aki ezt jobban tudja, így sose számoltam mert mindíg volt autóm.

2022. nov. 5. 08:22
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A jogosítvány megszerzésének ideje általában nem releváns, mert lehet nem is vezetett az ügyfél az évek során.

Gondolom fiatal vagy, ezért ilyen sok. A kor szorzók idővel csökkennek.

A lakcím miatt is lehet még magas, pl. Budapest.

2022. nov. 5. 08:40
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem muszáj vezetned és a km se érdekel senkit. Kizárólag az az érdekes, hogy mióta van a neveden autó és okoztál-e kárt.

Ha nem okozol kárt, évente nő a bónuszod. A nagyobb bónusz elvileg valamivel csökkentheti a díjat. De nem feltétlenül! Nekem most változott a bónuszom B9-ről, B10-re, ennek ellenére nőtt az éves díjam. Bónuszemelkedés nélkül valószínűleg még többet emeltek volna.

Egyébként: nekem pl 22 éve van jogosítványom, káreseményem soha nem volt. Vidéki lakhelyem van. 39 éves vagyok. Ahogy írtam most lett B10-es bónuszom és egy Opel Astrára 50eFt körül fizetek. Jövőre szerintem több lesz. Ez a legolcsóbb ajánlat, mindig váltok biztosítót, ha csak 2000Ft-ot is tudok vele spórolni.

Annak idején sokáig a családtagjaim autóit vezettem, utána munkahelyi céges autókat, nem is keveset. Csakhogy ez a biztosítót nem érdekli. Csak az számít, hogy a te neveden mikortól van autó. Így mikor megvetem az első saját autómat, a 12 éves jogosítvánnyal, kb fél millió balesetmentes levezetett km-rel a biztosítók ugyanúgy A00-ba raktak mint egy 17 éves friss jogsis kezdő vezetőt.

Sőt, ha két autód van, akkor még az sem számít, hogy a másik ezer éve megvan és soha nem volt baleseted. Párhuzamos üzemeltetés miatt a második autót is A00-ba rakják. Eléggé igazságtalan, de ez van, ez a szabály.

2022. nov. 5. 08:55
 6/15 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát ha nincs autóm 5 évig akkor 5 év múlva ha lesz autóm olyam lesz mintha akkor kaptam volna jogsit és ugyanúgy a legdrágábbról kezdem fizetni a biztosítást?
2022. nov. 5. 09:16
 7/15 A kérdező kommentje:
21 vagyok amúgy
2022. nov. 5. 09:17
 8/15 A kérdező kommentje:
Na most megnéztem, ha 1985be születtem volna 53ezer lenne a biztosításom, 2001be születtem 114ezer ft a biztosításom. 2022 jogsi megszerzési évet írtam be. Tehát a kor számít?
2022. nov. 5. 09:24
 9/15 A kérdező kommentje:
Egyébként az őstermelő, közszolgálati dolgozóknak, nyugdíjasoknak hány % kedvezményük van?
2022. nov. 5. 09:24
 10/15 anonim ***** válasza:
59%

Biztosítónál dolgoztam.

A kor miatt ilyen drága, 24 éves kornál "fordul", onnantól már nem lesz olyan sok.

A jogosítvány megszerzése nem jelent semmit, sem azt, hogy mennyit vezettél.

Számít az autó kora, teljesítménye, a Te korod, lakcímed, bonus besorolásod. Ennyi.

(Ha vannak még ilyen kérdéseid nyugodtan írj privátban)

2022. nov. 5. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!