Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan helyesebb?

Hogyan helyesebb?

Figyelt kérdés

Megközelítek egy kereszteződést.

a, visszaváltok 1-be és úgy kozelítem meg

b, ha leesik a fordulat akkor visszateszem egy

c, 2-ben csúsztatott kuplunggal közelítem meg

d, ha leesik a fordulat akkor vissza 1-es helyett szintén kuplung és csúsztatva

2022. nov. 2. 14:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#10 lehet nem is baj ha elbukik, tele van ilyenekkel a város akik képtelenek kezelni egy autót.
2022. nov. 2. 18:05
 12/16 A kérdező kommentje:

11 / Nem arról van szó hogy képtelen vagyok elvezetni 1 autót, hanem hogy 20 féle dolgot olvasni és mindig van mit tanulni egy friss vezetőnek. Az oktatók nem vezetni tanítanak meg, hanem vizsgázni. Adnak egy picit, a többi már tapasztalat lesz, és évek múlva egy jó sofőr. Vagy ti akik itt szídkoloztok, mind faszán kedztétek, és kentetek vágtatok mindent mint az okostojások?:)

Amúgy meg yt-n van fent pl egy pető attila videó, ahol elmondja hogy technikailag meg lehet azt tenni ha nagyon lassan kell gurulni hogy bebaszod 1-be, vagy 2-ben egy picit csúsztatod a kuplungot.

2022. nov. 2. 19:42
 13/16 A kérdező kommentje:
Kíváncsi lennék hogy akik mögött évek vannak, már rutinosak, hányadszorra mennének át egy mostani forgalmi vizsgán... elég ha nem fordítod el úgy a fejedet holttérnél ahogy az a vbnak tetszik..😂
2022. nov. 2. 19:48
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 Elsőre. A gyakorlatban többet forgatom a fejem, mint vizsgán elvárják...
2022. nov. 2. 19:53
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Motorfékkel (és plusz fékezéssel) érdemes megközelíteni, abban a fokozatban amelyikben egyébként is volt a váltó. Majd a kereszteződéshez érve a forgalmi szituációnak és az útviszonyoknak megfelelően, a lassítás mértékének (és a fordulatszámnak) a függvényében a szükséges mértékben visszavált a vezető, de nyílván az is elképzelhető hogy nem vált vissza amennyiben nincs ami ezt indokolná.

Ha belvárosról van szó, akkor úgyis az 1 és a 2 fokozat ami használatos, tehát sok lehetőség nincs. 1-be értelemszerűen csak akkor váltunk vissza ha jelentősen lelassult a jármű, tehát 10-15km/h esetleg teljes megállásra volt szükség. 2-ben ügye nem illik elindulni egy személyautó esetén, hacsak nem lejtőnek lefelé indulsz ahol eleve azonnal motorfék üzemmódban lehet gurulni, bár akad egy-két ilyen kereszteződés is jellemzően dombos vagy hegyvidéki területen.

A következő kérdés az, hogy ha 2-ben gurulsz, akkor hogy váltasz vissza 1-be. Szerintem ezt most már nem tanítják, annak ellenére hogy a legtöbb kocsi az 1 fokozatot csak álló helyzetben képes "jól" és "finoman" bevenni. Na mindegy, erre van egy technika, ennek hiányában kénytelen vagy 2-ben esetleg csúsztatva kanyarodni, ugyis dieselen tanultok általában, ott ez még működik is. Majd ha egy kis köbcentis szívóbenzines lesz az első autód, ott kezdődii az izgalmas rész, de azon meg is tanulod majd a kuplung -és váltókezelést, mert az nem nyeli be a bakikat amit egy dieselessel meg lehet csinálni.

2022. nov. 2. 22:49
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
#12 Én nem valami hülye oldalon kérdezősködtem írásban, hanem apám kivitt egy kietlenebb helyre és gyakoroltunk. ott, élesben interaktívan, mert ezt írásban NEM lehet..
2022. nov. 2. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!