Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alacsony fordulat számnál...

Alacsony fordulat számnál hogyan kell lassítani?

Figyelt kérdés
Mondjuk 2esbe megközelítem, de ha alacsony lesz a fordulazszám akkor kuplung+fék+1es?

2022. okt. 31. 22:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Miért kellene lassítani?
2022. okt. 31. 23:01
 2/12 anonim ***** válasza:
53%

#1 Mondjuk amikor szűk utcában biciklis mögött kényszerül haladni.

Kérdező, úgy, mint máskor, motorfék+fék, aztán ha rángatni kezd a motor, csúsztatod a kuplungot. 1-esbe szinte sosem teszem vissza, ahhoz lépésben kéne haladni, tekintve, hogy a legtöbb autó be sem veszi az egyest kettesből - persze be lehet adni neki, beteszed üresbe, kuplung fel, enyhe gáz, kuplung be, egyes.

2022. nov. 1. 01:01
 3/12 anonim ***** válasza:
65%
Úgy, ahogy írtad is. 1-es is egy fokozat, pont erre van. Ha sok a 2-es már, akkor 1-es.
2022. nov. 1. 06:51
 4/12 anonim ***** válasza:
24%
Ki kell venni üresbe és had gurulj. Aztán ha meg kell állni akkor legalább nem fulladsz le mert már üresben van. Ha meg mégis elindulsz akkor amúgy is vissza 2-esbe mert 2-esből indulunk ha már gurul a szekér, 1-esbe visszaerőszakolást el kő felejteni.
2022. nov. 1. 12:09
 5/12 anonim ***** válasza:
43%

Ahogy mondja utolsó, 1-esbe visszaerőszakolást el kell felejteni, ha nem tudsz duplán kuplungolni és felpörgetni a motort, ne tedd egyesbe. Én 20 év alatt nem találkoztam olyan szituációval, amikor 1-esbe kellett volna tennem, és nem álltam meg teljesen.

De az üresben gurulást is felejtsd el, közveszélyes. Csúsztatod a kuplungot ha a 2-es alapjárat túl gyors, ilyen egyszerű.

2022. nov. 1. 13:16
 6/12 anonim ***** válasza:
64%
annyira közveszélyes, hogy soha nem volt belőle bajom. Persze a hegyről lejövet én is motorfékezek, annyira nem őrültem meg. De piros lámpához is üresben gurulok :)))
2022. nov. 1. 13:23
 7/12 anonim ***** válasza:
Én meg motorfékkel. Az üres fokozatnak amúgy is csak akkor van értelme, ha be kell tolni az autót.
2022. nov. 1. 13:35
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak, sokszor lehet vele spórolni, mert bár alapjáraton fogyaszt az autó hiszen benzin bekerül az égéstérbe, motorfékben az ujabb injektorosok nem, viszont amig üresben gurulva 1-et kuplungolok piros lámpáig, ti 4-3-2 visszaváltotok, kuplungcsere az épn kocsimon 100 000 forint szettben, fékcsere tárcsa betét 40 000 ft. Szóval nagyon sokat spóroltam mert sosem kell szinte váltót levenni, kímélve van XD
2022. nov. 1. 13:40
 9/12 anonim ***** válasza:
Jó hát egy insignia megint más.
2022. nov. 1. 13:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem ismerem sajnos, de nem is vitázni akarok csak elmondtam én hogy látom. Pacsi.
2022. nov. 1. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!