Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozhatja az alábbi inditás...

Mi okozhatja az alábbi inditási problmát a következő autónál: Mazda 323f 1999 1,5 benzin? Alacsony fordulatszám, rázkódás, fulldoklás, tompa motorhang, nem húz. Részletek lentebb.

Figyelt kérdés

Olyan problémám van, hogy ha pár napot pihen a kocsi, vagy akár egyet is, akkor utána fulldokollva indul el (teljesen kiszámithatatlan, hogy mikor csinálja, Ha minden nap beinditom, akkor elkerülhető a probléma általában). Egész pontosan a motor beindul, de nagyon alacsony fordulatszámon, rázkódik a kocsi, ha nyomom a gázt, akkor nagyon tompa hangja van és alig húz. Legutóbb dugóban araszolva is bejátszotta, hogy hirtelen leesett a fordulat, tompa hangja lett a kocsinak és alig húzott. Mi lehet ez? Nyilván aksi nem, mert beindul. Egyszer 1 hét állás utána pl csak akkor indult be a kocsi, ha gázt is nyomtam a kulcs elfordtása mellé. Egyébként rendszeresen használom, heti 300km belemegy pályán/vásrosban.

Injektortisztitót próbáltam, nem vált be.

2022. okt. 17. 17:34
 1/6 anonim válasza:
Trafó
2022. okt. 17. 17:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy szerelőhöz nemigen tudom vinni, mivel nem mindig csinálja. Legutóbb, amikor elvittem 1 hét állás után, pont nem adta ki a hibát.
2022. okt. 17. 17:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez pedig üzemanyag hiba lesz.

De hogy mi azt nehéz lesz kiokoskodni.

Persze kiolvastatni kellene, akkor mutatna valamit.

2022. okt. 17. 17:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Üzemanyagszűrő is lehet probléma, a tankba süllyesztve van, hátsó üléssor alatt van egy szerelőnyílás. Ülés ki, szerelőnyílás alatt ott a szűrő lehúzod a csöveket újra rátolod és vissza az egész. Alvázszám alapján vegyél hozzá szűrőt, mert többfajtával szerelték. Ha ez nem oldja meg akkor is még sokminden lehet, légtömegmérő, trafók, gyertyák, kábelek, meg eleve a pillangószelep házat alaposan ki kellene takarítani.
2022. okt. 17. 19:24
 5/6 A kérdező kommentje:
A légtömegmérő tavaly volt cserélve, annak az volt a tünete, hogy 3-4 ezres frdulatnál elkezdett rángatni. Persze ki tudja. Köszi az eddigi tippeket.
2022. okt. 17. 23:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Üzemanyagszivattyú, koszos szűrő
2022. okt. 18. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!