Mazda 3 magas fordulatszám?
Sziasztok!
Van egy 3-as mazdám (2005 1.6 benzin) . 5 sebességes váltóval 5.-ben 130-nál 4000 fordulaton pörög. Ez normális vagy túl magas fordulat szám? Nemsokára indulnánk hosszabb útra és a fogyasztás mellett nemhiszem ,hogy az autónak is jót tenne hosszú távon ilyen fordulaton pörgetni. Ha ez nem normális akkor mi lehet a baj forrása?
Nem igazán értem, hogy mi a kérdésed.
Miért ne pöröghetne egy benzines motor 4000-et 130nál? 1.6 szívó azért nem egy erőmű.
Miért ártana egy benzines motornak az, ha pörgeted? Értelemszerűen üzemmeleg állapotban, normális karbantartás mellett. Üzemmeleg állapot = meleg olaj, nem csak meleg víz.
Ha ennyire félsz tőle akkor minek akarsz 130-al menni? 110 nem jó külső sávban?
Lehet, cseréltek váltót benne valami kisebb köbcentisére.
Nekem az 1.2 fűnyíróm pörög 3000-et 100-nál.
Normális.
Nekem is 2006 os 3-as van 1.6 benzines 105 ló azaz sík u.a. mint a tied.
100 nál forog 3k körül 130 nál 4 ez ilyen. Nem pályára lett tervezve,de azért egy 6. fokozatot simán elbírt volna sztem ez az 1.6 is. Am baja nem lesz tőle,csak kicsit idegesítő hosszabb távon,bár én nem sokat pályázok,leginkább sima főút,úgyh annyira nem érint. Amúgy nem olyan gyenge autó,átlag felhasználásra bőven elég,persze egy 2.0 150 lóval nyilván komolyabb. Van 1.4 84 lóval,az már szerintem is gyengusz lehet a kasztnihoz,de közlekedni azzal is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!