Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha az előzni tilos tábla...

Ha az előzni tilos tábla előtt elkezdek előzni (nem közvetlen előtte, hanem mondjuk az előzés közepén érem el a táblát), akkor vissza kell soroljak a KRESZ szerint? Nem szabad befejezni az előzést?

Figyelt kérdés

2022. okt. 29. 15:41
1 2 3 4
 11/35 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Kötelesek beengedni.

Ha nem a tábla tűnik fel hanem egy szembejövő, akkor is vissza tudsz sorolni ugye?

2022. okt. 29. 16:58
 12/35 A kérdező kommentje:
Jobb esetben. Mert egyébként kérdezhetném azt is, hogy mi van akkor, ha másvalaki miatt nem tudok időben visszasorolni a tábla előtt, és túlszaladok a táblán? Ekkor van az, hogy megyünk a bíróságra, és elmagyarázom, hogy Ödönke egója nem engedett be, én pedig nem akartam ráhúzni a kormányt.
2022. okt. 29. 17:07
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
De nincs ilyen, hogy másvalaki miatt. Mielőtt megkezded az előzést, fel kell tudnod mérni, hogy biztonsággal be is fejezhető-e. Egy többszázméteres folyamatosan haladó kocsisor nem ez a kategória - ergo nem is kezdesz előzésbe.
2022. okt. 29. 17:09
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

"De ez ésszerűtlen szabály."

Nem szabály ésszerűtlen, hanem te vagy tudatlan.

KRESZ szerint csakis abban az esetben előzhetsz, ha megbizonyosodtál róla, hogy az előzést be is tudod fejezni szabályosan, mások zavarása nélkül.

Ha látod, hogy nem tudod befejezni szabályszegés nélkül, akkor el sem kell kezdeni. Ez azért elég egyszerű.

2022. okt. 29. 17:18
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

"Csak ám a gyakorlat más."

Gyakorlatban ha valakinek van agya, és azt látja, hogy 600 méter hosszan vonatozik előtte a sor, akkor az nyugtázza, hogy nem hobbiból megy így a többi versenyző ezért nem áll neki agyatlanul előzni.

2022. okt. 29. 17:20
 16/35 anonim ***** válasza:

"Gondolom, hogy van olyan szabály is, hogy kötelesek beengedni, vagy ilyesmi."

Nyugtass meg, hogy soha nem vezettél és csak játék autóval játszottál eddig, mert te tuti hogy életedben nem olvastad még a KRESZ-t.

2022. okt. 29. 17:21
 17/35 anonim ***** válasza:

"Ekkor van az, hogy megyünk a bíróságra, és elmagyarázom, hogy Ödönke egója nem engedett be, én pedig nem akartam ráhúzni a kormányt."

Ekkor van az, hogy a bíró elmagyarázza majd, hogyan is kellene szabályosan végrehajtani egy előzési manővert. Nyilván te nem fogod ezt érteni, és továbbra is Ödönke meg a bíró meg a szabályalkotók lesznek a hülyék számodra és nyilván nem te.

2022. okt. 29. 17:24
 18/35 anonim ***** válasza:
Be fognak engedni, és nem a tábla mögötti közvetlen részt fogják fotózni, nyugi.
2022. okt. 29. 17:34
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

"Befelyezése" .... ez mindent el is árul rólad.

Megint okoskodás megy, közben csak értelmezni kellene a kreszt.

Világosan le van írva, amit elöttem már bemásoltak.

2022. okt. 29. 17:50
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Még az előzni tilos tábla előtt vissza kell térned a sávodba. Ez esetben azt jelenti, hogy lassítasz és visszamész az előzendő jármű mögé. Az a lényege, hogy nem lehetsz a szembesávban az előzni tilos tábla után.
2022. okt. 29. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!