Milyen motort vegyek??..
decemnerben leszek 14 és leteszek ségmotorra jogsit(AM)
komolyan veszik hogy csak 45km/h as motort vezethetek?
És milyen motort vegyek?
Robogot nem akarok.
kosz a valszokat.
?
A végsebességet gyakorlatilag nem nézik, de a KRESZ-t komolyan veszik, 40-nél gyorsabban nem mehetsz, illetve a köbcentit és teljesítményt is. Mivel más jogsi és más felelősségbiztosítási kategória is a nagyobb motor, ezt elég komolyan veszik, gyakorlatilag olyan, mintha jogsi nélkül vezetnél.
A Simson baromi drága, amúgy azt vedd figyelembe, sportos, vagy endúrójellegű tetszik-e inkább. Utóbbinak ott van a Derbi Senda, és mindkét típushoz vannak jóhírű Apriliák meg Yamahák. Menj fel hasznaltauto.hu-ra, keress köbcenti alapján, ami megtetszik, annak járj utána, mit mondanak róla hozzáértők.
Tisztázzuk a dolgokat.
KRESZ szerint segédmotor 40km/h-val közlekedhet, ami gyárilag 45km/h-t tudhat maximum, természetesen a motorok 99%ba ez a fojtás ki van iktatva tehát mennek 60-75km/h-val.
Robogó annyiból jobb, hogy nem kell váltani és figyelni rá és mivel gyenge motorrol beszélünk rohadt sűrűn kell váltogatni ami igen unalmas.
Milyen motort vegyél? Kérdés a szüleid mennyi pénzt szánnak rá.
Használtan? újonnan?
Ha mégis nézegetnél robogókat, akkor Aprilia SR50-et tudok ajánlani. Nekem vízhűtéses, Minarelli-blokkos ditech injektoros volt, de az kényesebb mint a karbi és drága javítani, ezért csak 100-as benyát mertem belerakni.
Tapasztalatok alapján fojtás nélkül a végsebesség 90 lehet, én 80-on felül nem erőltettem a motort. De az utazója 60-65 simán megvan gond nélkül.
Olyan 2 litert evett, de megy mint a disznó és a váltósokhoz képest nem olyan drága, 250 körül igencsak tudsz venni jó állapotút.
csakis simsont
ezek megbízható elnyűhetetlen gépek tudták a németek mit csinálnak. olcsó és egyszerű szerelni. egy csepp benzinnel a világból is kimész vele. sokkal jobban jársz mint a mai 200 sebességes libakergetőkkel amiket még motornak sem lehet nevezni.
én 30 ezerért vettem s51 et. te is simsont vegyél nem bánod meg
#7 Mikor vettél te 30 ezerért Simsont? Mert nem mostanában. Tisztában vagy, hogy most aranyáron mennek?
Ennyi max egy fél doboz alkatrészt kapsz hozzá, mert hahun is a legolcsóbb, de erősen foglalkozós is 75 ezer ami meg megy az 300+++
4 éve vettem de nem ez a lényeg. csak ismerettség kérdése
egyáltalán nem drágák ha ár érték arányt nézzük. egy jó simson bőven megér 500 ezret is ezek megbízható örökéletű strapabíró motorok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!