Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motort vegyek??..

Milyen motort vegyek??..

Figyelt kérdés

decemnerben leszek 14 és leteszek ségmotorra jogsit(AM)

komolyan veszik hogy csak 45km/h as motort vezethetek?

És milyen motort vegyek?

Robogot nem akarok.

kosz a valszokat.

?

2022. okt. 27. 16:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A végsebességet gyakorlatilag nem nézik, de a KRESZ-t komolyan veszik, 40-nél gyorsabban nem mehetsz, illetve a köbcentit és teljesítményt is. Mivel más jogsi és más felelősségbiztosítási kategória is a nagyobb motor, ezt elég komolyan veszik, gyakorlatilag olyan, mintha jogsi nélkül vezetnél.

A Simson baromi drága, amúgy azt vedd figyelembe, sportos, vagy endúrójellegű tetszik-e inkább. Utóbbinak ott van a Derbi Senda, és mindkét típushoz vannak jóhírű Apriliák meg Yamahák. Menj fel hasznaltauto.hu-ra, keress köbcenti alapján, ami megtetszik, annak járj utána, mit mondanak róla hozzáértők.

2022. okt. 27. 17:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzuk a dolgokat.

KRESZ szerint segédmotor 40km/h-val közlekedhet, ami gyárilag 45km/h-t tudhat maximum, természetesen a motorok 99%ba ez a fojtás ki van iktatva tehát mennek 60-75km/h-val.

Robogó annyiból jobb, hogy nem kell váltani és figyelni rá és mivel gyenge motorrol beszélünk rohadt sűrűn kell váltogatni ami igen unalmas.

Milyen motort vegyél? Kérdés a szüleid mennyi pénzt szánnak rá.

Használtan? újonnan?

2022. okt. 27. 17:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit korai még ezen agyalnod, ha jogsid sincs. Ha most vagy a télen elkezdet, mert ugye 13,5 évesen elkezdheted, akkor is kb tavasszal vagy nyár elején lehet belőle valami, mivel e hónap végével lezárul, és csak márciusban kezdődik a gyakorlati motoros oktatás. A robógókon kívül tényleg inkább a supermotok mennek, és az európia gyártól motorjai többnyire két blokkal kerülnek forgalomba, Minarelli AM6 illetve D50B, Lehet ez Aprilia, Rieju, vagy Derbi. Nekem az első van, SX50 és jó vele menni, de forgatni kell, 3,5-4 litert be is kajol, de ezek nem olcsók, 350-400 ezer körül indul a jobbak ára, végsebességül 70km/óra környékén van. Jogsival jó fél millát spórolj össze nyárig.
2022. okt. 27. 18:02
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Valami váltósat. Pl Yamaha tzr vagy aprilia rx. Z
2022. okt. 27. 18:30
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
turbo hayabusa
2022. okt. 27. 20:19
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha mégis nézegetnél robogókat, akkor Aprilia SR50-et tudok ajánlani. Nekem vízhűtéses, Minarelli-blokkos ditech injektoros volt, de az kényesebb mint a karbi és drága javítani, ezért csak 100-as benyát mertem belerakni.

Tapasztalatok alapján fojtás nélkül a végsebesség 90 lehet, én 80-on felül nem erőltettem a motort. De az utazója 60-65 simán megvan gond nélkül.

Olyan 2 litert evett, de megy mint a disznó és a váltósokhoz képest nem olyan drága, 250 körül igencsak tudsz venni jó állapotút.

2022. okt. 27. 21:32
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

csakis simsont

ezek megbízható elnyűhetetlen gépek tudták a németek mit csinálnak. olcsó és egyszerű szerelni. egy csepp benzinnel a világból is kimész vele. sokkal jobban jársz mint a mai 200 sebességes libakergetőkkel amiket még motornak sem lehet nevezni.

én 30 ezerért vettem s51 et. te is simsont vegyél nem bánod meg

2022. okt. 27. 22:00
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

#7 Mikor vettél te 30 ezerért Simsont? Mert nem mostanában. Tisztában vagy, hogy most aranyáron mennek?

Ennyi max egy fél doboz alkatrészt kapsz hozzá, mert hahun is a legolcsóbb, de erősen foglalkozós is 75 ezer ami meg megy az 300+++

[link]

2022. okt. 27. 22:13
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

4 éve vettem de nem ez a lényeg. csak ismerettség kérdése

egyáltalán nem drágák ha ár érték arányt nézzük. egy jó simson bőven megér 500 ezret is ezek megbízható örökéletű strapabíró motorok

2022. okt. 27. 23:04
 10/12 anonim ***** válasza:
91%
#9 Mázlid lehetett, hogy az eladó elkotyavetyélte, vagy akkor még nem szállt el így az áruk, de azért nézzél meg 1-2 Simson felújítós videót, hogy mennyire szét vannak már hullva, mindent is cserélni kell, szóval nem örökéletűek. meg azért a 90-es évek előtti technikát azért ne hasonlítsuk össze egy 2000 utáni géppel. Mondom ezt úgy, hogy egy 2008-as Aprilia SX50-esem van. Jobban megy mint egy Simson, és a tácsafékeknek hála meg is lehet vele állni. Alkatrészt is előbb kapsz hozzá, és nincs aranyárban. Simsonhoz meg lehet túrni bolhapiacokat. Nem azt mondom, hogy rossz a Simson, csak amilyen ára van, azért sokkal jobb, és újabb motort lehet már kapni.
2022. okt. 27. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!