Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motort vegyek 200.000ft...

Milyen motort vegyek 200.000ft-ig?

Figyelt kérdés
valamilyen enduro motorra gondoltam, ez lenne az első váltós motorom, csak terepen használnám nem közúton
2022. ápr. 1. 11:05
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Az a "terep", amire te gondolsz, 90%-ban közút amúgy, azaz jogsi és rendszám meg forgalmi kell. Hacsak nem magánszemély elzárt endúrópályájára gondolsz.

Pontosan mire gondolsz terep alatt? Addig nehéz megállapítani, hogy milyen választ adjak, mivel 200 ezerből értelmes rendszámos endúró nem jön ki, de lassan papír nélküli 125-ös se.

2022. ápr. 1. 11:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát Yamaha dt.
2022. ápr. 1. 12:08
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Ennyiből épkézláb állapotban csak 50-es, esetleg valami régi 125-ös motort kapsz. Márpedig ha te terepezni akarsz vele (ami, ahogy írta az első, hacsak nem zárt pályára mész, közútnak minősül), akkor elég lényeges hogy ne azért bukjál egy hatalmasat, mert meghal alattad a technika.
2022. ápr. 1. 13:17
 4/8 anonim ***** válasza:
terep = földes saras út amire sima gumis és rövid rugóutas motorok alkalmatlanok
2022. ápr. 1. 17:46
 5/8 A kérdező kommentje:
olyan utakon fogom használni ahol nem járnak autók mert nem is nagyon tudnának, papírok se kellenek a motorhoz es valami gyengébb fajta motorra gondoltam mert azzal szeretnék megtanulni rendesen motort vezetni, mert 1x ültem váltós motoron
2022. ápr. 1. 20:16
 6/8 anonim ***** válasza:

"olyan utakon fogom használni ahol nem járnak autók mert nem is nagyon tudnának"

Ez attól még 99%, hogy közút, ha közútról megközelíthető és nincs kerítés vagy sorompó.

Ha neked nem kell papír, akkor valami 50-es smkp kell neked, valamint Am-es jogosítvány.

Yamaha dt50. De azt meg 400 alatt nemigen találsz.

2022. ápr. 1. 21:13
 7/8 anonim ***** válasza:
49%

Gondolom erdő, mező, rét(ami nem közút). Ott mehetsz papír nélkül. Nekünk van egy b@szott nagy rét a kert alatt millió szerte ágazó földúttal, ahol a kutya se jár. Ilyen helyeken a legjobb csapatni. Első "nagyobb" motorom egy 1986-os, 125-ös cagiva sxt volt. Sose hagyott cserben és bírta a kemény terepet is. Nem egy erőgép de szerethető motor volt. Szóval vegyél nyugodtan bármilyen "kibelezett" krossz endurót ami tényleg megbízható és már mehetsz is.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. ápr. 2. 19:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem mehet, csak ha az a ti erőtök vagy a tulaj engedi. Ha nem magántulajdon és közforgalom elől nincs elzárva, akkor bizony közút és kell rendszám meg jogsi. Én is motorozom, szoktam rendszeresen menni a TET-en, úgyhogy elég pontosan tudom a szabályozást. Csakúgy random nem mehetsz be az erdőbe a fák közé bárhol.

2022. ápr. 2. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!