Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem vihetem átvizsgálásra az...

Nem vihetem átvizsgálásra az autót, merjem így megvenni?

Figyelt kérdés

Használt autót vásárolnék, kereskedőtől. Nem engedi, hogy elvigyem az autót átvizsgálásra, viszont azt mondta, hogy az autó rendben van, és ha fél éven belül bármi hiba kijön, vigyem vissza, és visszaveszi.

Az autó ránézésre rendben van, tetszik is, az ára is korrekt, a kereskedő megbízhatónak tűnik, ahogy beszélgettem vele. Meg is venném, de ott motoszkál bennem, hogy vajon lehet különösebb oka, hogy nem engedi vásárlás előtt szakszervizben átvizsgáltatni?

2022. okt. 27. 09:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Én hagynám az olyan autót amit nem lehet átvizsgáltatni. Az hatalmas duma, hogy ha visszaviszed akkor visszavásárolja.
2022. okt. 27. 15:35
 22/26 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy vagy sokkal drágábbak vannak, vagy hasonló árban sokkal lepukkantabbak. Ez meg ránézésre jónak tűnik. Ezért variálok.

De lehet, igazatok van, várok még a megfelelőre.

2022. okt. 28. 10:42
 23/26 veterán vas ***** válasza:
100%

Akkor lassan összeáll, hogy miért is annyira "csábító" az ára.

Minden áron szabadulni akar az autótól, csak nehogy valaki átnézze. ;)

2022. okt. 28. 10:50
 24/26 anonim ***** válasza:
#22: pont ezért kéne rohadt gyorsan elfelejteni. nincs ingyen ebéd!
2022. okt. 28. 11:01
 25/26 krwkco ***** válasza:

"várok még a megfelelőre."

Egy autó minőségét csak nagyon közvetetten határozza meg a kereskedő viselkedése. A hibák megléte vagy hiánya objektív dolog. Sokkal mérvadóbb a kellő szakértelemmel végzett vizsgálat.

De ha gondolod, hagyd ott az autót a kereskedő kötözködésére alapozva. Majd lehet, hogy találsz egy olyat, aminek a hibája nem derül ki a próbaúton, pedig Te is vezetheted majd nagy szakértelemmel.

Vagy passzolj minden autót, ahol nem tetszik az eladó, ahelyett hogy szakértőt hívnál a helyszínre.

A lényeg: nem az számít, hogy milyen a kereskedő, hanem az, hogy milyen az autó. Ezt műszakilag kell vizsgálni és nem a kereskedő lelkivilágát elemezni.

2022. okt. 28. 11:05
 26/26 A kérdező kommentje:

Neked is igazad van.

De a vásárlók 90%-a hagyná a fenébe, és meg is tudom érteni, hogy miért.

De lehet, megveszem, ha meglesz addig, míg egy hozzáértő ember eljön velem.

2022. okt. 28. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!