Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mercedes C63 Amg fenntartási...

Mercedes C63 Amg fenntartási költsége?

Figyelt kérdés

VasArlás előtt állok, közel 300 ezer km van benne.

MilEn szerviz elesi dijra szamithatok? Mi lyen fentarhasasi koltsegei lehetnek?

2022. okt. 26. 11:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
1# szerintem ezt az 500ezer-1milliós intervallumot nagyon gondold át! Én inkább 2 millióról indulnék és meg se állnék!
2022. okt. 26. 14:38
 12/20 A kérdező kommentje:

Kössz mindenkinek! Alszok még rá párat. Felhívtam autószerelő ismerősöm... Egy ilyen "leharcolt" 300 ezres km blokkal levő AMG-t (legyen az bármilyen AMG modell)-) nem érdemes megvenni.

Vagyis meglehet, de nem célszerű.

Mivel gyári motorblokkos, így 300 ezer km-nél már több sebből vérzik, hiába lett költve rá.

Kezdésnek olyan 2.-2,5 millát mondott az autószerelő.

Alapból egy komplett vezérlés cserével lehet kezdeni, ami laza 1 milla, és még hol a többi, ami majd akkor derül ki ha szétvan kapva a blokk, a stb...

Azért meg nem érdemes venni 10 milláért egy C63-at, hogy nézegessem a garázsba, mert nincs a szervízelésre költség.

Mindenkinek ment a zöld jel... Pacsi.

2022. okt. 26. 22:22
 13/20 A kérdező kommentje:

Ui: Főleg, hogy tudom az autó előéletét, több tízezer km-en keresztül széthajtva, drifteltetve, húzatva. Külsőleg makulátlan állapot, egy karc nincs rajta, fél millás felnik, ültetés, stb... Kívül és belül is egyaránt patika a kinézet.

Csak a legnagyobb probléma, hogy minimálisan lett csak szervizelve, és emellett szét van hajtva... :D

Nem bántom haverom, de... átlátva a szitán, rám akarná sózni a "leharcolt" kocsiját. Foglalkozzak vele én, mert neki vagy nincs kedve, vagy pénze...

De inkább az utóbbi.

2022. okt. 26. 22:27
 14/20 A kérdező kommentje:

Azt is tudom hogy majomnak banán kategória, érthető is..!

De azért ott a DE.

Ha az embernek van több milliója egy prémiumra, akkor olyat majmot szeretne, ami nem egyből eszi ki a fél ország banánját pár nap alatt...

Tudván, hogy nem összeloptam a pénzt, hanem több év külföldi munka áll

e-pénz mögött, családom , gyermekem nélkül.

2022. okt. 26. 22:30
 15/20 anonim ***** válasza:
Na és mit szólnál egy subaruhoz? Azután többen megfordulnak az utcán és azért megyen meg a hangja sem utolsó.
2022. okt. 26. 23:25
 16/20 A kérdező kommentje:

Nem nagyon rajongok a JDM autókért :/ Nem tetszenek.

Tudom hogy a legtöbb autófanatikus, japán párti, de én németpárti vagyok.

Németben is ha sorrendet állítokk fel, akkor az így néz ki.

1. Mercedes

2. Audi

3. Porsche

3. BMW

4. VW

5. Opel

2022. okt. 26. 23:36
 17/20 A kérdező kommentje:

Kettő olyan gyártó van, amiben megbíznék.

1. Alfa Romeo (tudom hogy olasz,fúúúj. De azért egy Giulia maga 280 lóvával, sem gyenge, csak az ára irreális 20 millától felfele...)

2. Ford (ebből is inkább a Mustang, Shelby)

De, ami örök, és bevált az pedig a Merci.

2022. okt. 26. 23:39
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha nincs meg az összeg 3 szorosa akkorvqz autót nem engedheted még magadnak
2022. okt. 26. 23:56
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos itt van sok szubjektív tényező is. Jó pár AMG-hez volt már szerencsém, baromi jó autók, de vezetési élmény szempontjából az Alfa Romeo Giulia veri őket (és nem, nem a QV, hanem a Velocehoz sem), igaz, nekem a vezetési élmény inkább a versenypálya és a szerpentineken autózást jelenti. Ára nem irreális, hasonlóan felszerelt 3-as BMW, C Merci stb még ettől is drágább.

Viszont vannak sokan akiknek nem az a lényeg, hogy mennyire jót lehet egy szerpentinen vagy akár versenypályán autózni, hanem inkább az az élmény, hogy nagyot lép az autó, bárhol bármikor irgalmatlanul megindul. Ebben az esetben a Giulia Veloce sem lesz az igazi, arra elég, hogy megmajmold vele az úton lévők 90%-át, de messze el marad egy akár 15 éves C63-tól.

Esetleg ha elég bátor vagy, akkor egy régebbi C63 AMG-t is tudsz venni olcsóbban (W204), és maradna pénz bőven az esetleges hibákra is. Én a helyedben valószínűleg ezt az opciót választanám, mert tudom, hogy milyen az, amikor bele van bolondulva egy autóba az ember. :)

2022. okt. 27. 00:10
 20/20 anonim ***** válasza:

Ez a 12-15 milla egy olyan összeg, amiből lehet nezelődni.

Fenntartas evi 1-5 millióig bármi.

Viszont fontosabb a FCF... Szoval ugye nem mindegy, hogy szamlak-hitelek-garanciavallalasok stb banat tudja ki vagy, mi vagy, mivel foglalkozol. A lenyeg az, h legyen szabad 2 millád havonta, ami az ibizai 2 hetet, meg mittudomenmit nem bantja, akkor szórdd el valamire ami tetszik! En egy Mustangot vennek, vagy egy corvett-et.

2023. jan. 7. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!