Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi volt az a legnehezebb...

Mi volt az a legnehezebb időjárási körülmény, amiben vezettél?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, amire azt mondod, nem volt könnyű menet.

#köd #havazás #hófúvás #vadveszély #időjárási körülmény
2022. okt. 23. 01:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
95%
Egyszer külföldről tartottam hazafele, késő este az utolsó kb két órára olyan sűrű köd lett, hogy semmit nem láttam, már eleve fáradt is voltam és másik autók sem voltak sehol. Tipikus falusi összekötőutak voltak. Volt ahol az út szélén lévő világítós jelzők sem voltak. Kb 40-el mertem haladni.
2022. okt. 23. 09:15
 12/15 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem az elmúlt 25 évben a 3 évvel ezelőtti esti köd volt Esztergom felé. az autó orrát nem láttam a tejfölben..
2022. okt. 23. 09:58
 13/15 anonim ***** válasza:
65%

- Nagyon durva nyári jégeső, fehér volt az út és kb. 5-10 méter lehetett a látótávolság.

- Alföldön hófúvás, néhol fél-1 méteres hó takarta az utat. Volt egy pillanat, ahol megálltam, mert elsőre nem tudtam merre megy az út.

- Szlovák határ közelében villámárvíz, konkrétan egy patak hömpölygött az úton több száz méter hosszan.

- 2014-es ónos eső, inkább el sem indultam otthonról.

2022. okt. 23. 10:34
 14/15 anonim ***** válasza:
67%

Köd, amiben 2 méterre sem láttam előre, viszont legalább ismertem az utat (sok kanyar, kevés egyenes).

Olyan eső, amiben szintén semmit nem láttam magam előtt, de ez is jól ismert helyen.

Télen frissen lefagyott hegyi út (jó kis emelkedő), amin csak cikk-cakkban sikerült feljutni. (Utána megkérdezte a csaj, aki a kaját rendelte, hogy "Sikerült feljönni?". XD Nem b+, csak álmodod, hogy itt vagyok. :D)

2022. okt. 23. 10:55
 15/15 anonim ***** válasza:
81%

Legdurvább? Nem tudnék választani.

Fél méteres hó, ha nem alapos motorfékkel, mások nyomvonalán, kanyarban padlógázzal mentem volna, szimplán fennakad az autó, és ekkor volt 1 hónapos a jogsim - legalább megtanultam télen vezetni.

Hatalmas köd, 60-nal alig mertem menni, tapadtam bárkire, aki megelőzött Pestről hazafele a 4-esen - apám mellettem idegbeteg volt, hogy nem haladunk. Szintén nagyon kezdő voltam.

Durva hófúvás, széllökések, minden kamion előzése kaland volt, viszont egyenes úton úgy jött a hó, mintha a Millennium Falcon fedélzetén hipersebességre kapcsoltunk volna - alig láttam valamit, de ez élmény volt.

Idén július, durván szakadó eső, motorral voltam, a Hungárián sikerült vízen is futni, az autósok összevissza locsoltak, és utána a pilisi szerpentinen folytatódott az utam. Na ezt éltem meg legveszélyesebbnek, autóban lárifári, motoron minden kanyar, minden leváltás figyelmet igényelt, közben persze nem mertem a 60-as táblánál annyival menni, autósok meg azokon a szakaszokon simán 80-nal hajtanak (át is lógnak szemközti sávba), és idegbeteg módon előztek, amikor csak tudtak a záróvonalat átlépve, ezen extrán kistresszeltem magam, hogy egy beláthatatlan kanyar után nehogy egy karambol eredményébe fussak bele.

2022. okt. 24. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!