Az normális, hogy egy 2 éves autóban gyertyát kell cserélni?
"Inkább az a para, hogy egy új autónak nem kellene hogy ennyi problémája legyen."
Ennyi?! Ez konkréten 3 db probléma volt 4 év alatt. Bár abból 2 között lehet összefüggés.
1. led-mátrix fényszóró csere. Típushibás volt sajnos.
2. gyári hibás volt a láncfeszítő patronja. Komplett vezérlést kellett cserélni.
3. Idő előtt tönkrement a kettőstömegű. (32e km-nél, nem városban rugdosva.)
Ennek a háromnak a cseréje gyári új alkatrészre (fényszóróból szerintem nincs is más), munkadíjjal bőven millió fölött lett volna. El lehet könyvelni, hogy "rohadt szar" az autó, hiszen másnál ezek az alkatrészek még véletlenül, soha nem romlanak el, ugye?!
Te meg Nosztredámusz vagy, hogy ezt előre láttad volna. Megmondtad volna, hogy te ebben a műszakban készült autóból nem kész, csak amit másnap gyártottak.
#18, szívó benzineseket sajnos már nem nagyon kapni. Az előző autóm is turbós volt, nekem semmi bajom vele. 310.000 km alatt hozzányúlni nem kellett. De ha kell is, nem kell évente felújítani. Az sem egy ökör összeg, kb egy jobb szett gumi ára. Utóbbit pedig gyakrabban cseréli az ember, még sem siránkozik senki.
Továbbá rendszeresen autózok napi 1000 km-t. Nyilván meg lehet tenni ezt egy kis szívó motoros autóval is. De ha van erő és nyomatéktartalék minden szituációra, akkor kellemesebb. Szívóból 2-3 literes motorokat pedig már végleg nem kapni.
Esetemben a felsorolt javítások garanciából mentek, nekem egy fillérembe nem került. Kettőstömegűnél sem természetes elhasználódásról, hanem gyári hibáról beszélhetünk. Ilyen előfordul, bárki bármit is mond. A garancia pont ettől véd. De ha el is használódik, alsó hangon kibír 200.000 km-t. A csere néhány százezer forint és újabb 200.000 km-re letudva. Új, 0 km-es autónál biztosan nem ennek a megléte befolyásolná a választásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!