Mi a motoros jogosítvány menete?
Tavasszal akarok beiratkozni motoros jogaira, azon belül A2 kategóriába. Eddig csak autóra van jogsim, és szeretnék megtudni pár dolgot. A net szerint 200 ezer Ft körül vannak az árak, vagyis inkább az a minimum. Kinek mennyi volt?
Következő kérdésem, hogy mennyire nehéz a KRESZ az autóhoz képest.
A2-re szeretnék menni, ahhoz ugye nem kell semmi jogsi, hogy ezt is megtudjam szerezni? Mármint olyan más motoros jogsi, ami kategóriában kisebb, és a rangletra meglegyen.
Minden más érdekel, ami a gyakorlat, és vizsgán van. Illetve, hogy mennyi órát kell vezetni. Milyen motoros felszerelést kell szereznem az órákra. Köszi
Nincs olyan, hogy ranglétra! Mehetsz egyből akár korlátlanra is ha betöltötted a 24 évet. Én is most csinálom, úgy hogy csak B-s jogsim van. Persze gyakorlati órákon azért nem kapsz a segged alá egyből egy ilyen kategóriás gépet, hanem először egy 125-öst, és fokozatosan ülsz át nagyobbra ha úgy látja az oktató.
200-ból biztos nem úszod meg, mert a rutin nem egyszerű, nekem csak abban benne lesz a héten 22 órám, jövőhéten meg a második rutinvizsga (sajna az első bukó). 8 ezerrel számolva mindjárt 176 ezer, erre jön még a Kresz 50 ezre és 4600Ft, rutinvizsga 4700Ft és akkor még nekem hátra van a városi, abból is biztos be kell fizetni 8-10 órát minimum, mert összesen 390km-t kell vezetni, plus 11 ezer ennek a vizsgadija. Viszont az iskolám is már emelt árat, mert az újaknak 10 ezer egy óra, nekem idén még maradt, de jövőre már én is többet fizetek. Sajna átcsúszik, mert hivatalosan október végéig van motoros oktatás. Szóval gyűjtögess még hozzá.
Kreszben meg szerintem nincs érdemi különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!