A Kategóriás nagy motor jogosítvány. 168cm-el nem engednek csak A2-es motoros jogsira. Van ilyen magasság korlátozás?
Vagy másik iskola, ahol van számodra is megfelelő méretű motor, vagy saját motoron tanulsz, amiről leér a lábad.
Az egyértelmű, hogy miért nem vállalják az oktatás olyan motorral, amiről a tanuló nem tudja biztonságosan letenni a lábát.
#5 Sok helyen igen, csak ugye nincs rá jogsid, vagy haverod elvisz rajta, megvár, vagy trélerezed... Meg azért sem érdemes, mert még a nagy A-s motorokat is fojtják kb. A2 teljesítményre, mivel a vizsgához csak az 595ccm van előírva a vizsgamotoron. Én pl. 105 lóerős 48 lóerőre fojtott motorral vizsgáztam, ugyanannak a régebbi, 95 lóerős változatát vettem meg, és mit ne mondjak, nem bánom, hogy jogsit nem ezzel a vadállattal kellett szereznem.
Amúgy ez a lábleérés is humbug. 1. Az ülések leültethetőek. 2. Csak forgalmi vizsgán kérik egyszer, hogy állj meg, és akkor tekintik befejezettnek a manővert, amikor mindkét talpad a földön. Én még életemben nem tettem le mindkét lábam a földre, jobb láb a hátsó fékkel megfogja, bal lába a földön, ehhez meg nem kell függőlegesnek lennie a motornak, és még stabilabb pozíció is, mintha mindkét lábam a földön lenne, így nehezebb álló helyzetben felborulni.
Motorokra nem kell az oktatóautókon előírtakhoz hasonló átalakítás, a motoros tanulókon a T betű is egy láthatósági mellényen van.
Még saját autóval is lehet vezetést tanulni, csak az előirásoknak megfelelően át kell alakítani azt, levizsgáztatni.
Ez igen költséges, de régebben voltak rá példák, amikor még az autós iskoláknál nem voltak mozgáskorlátozottak oktatására alkalmas, átalakított autók, a mozgáskorlátozott úgy tudott csak jogosítványt szerezni, hogy a jogosítvány megszerzése előtt vásárolt autót és azon az oktatónak előírt átalakításokat is elvégeztette.
Nincsen tiltva a saját jármű használata, ha az megfelel az előírásoknak.
Motoroknál a kategóriába illőnek kell lenni, korlátlan A-ra nem megfelelő egy alacsonyabb kategóriában is használható gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!