Hány forintos benzin/gázolaj árnál térnél át tömegközlekedési eszköz használatára?
Ha az uzemanyag arat felemelik akkor elobb-utobb a tomegkozlekedes arat is fel fogjak emelni, szoval nem fogsz tobbet sporolni.
En akkor sem tennem le a kocsit ha nagyon draga lenne a benzin, csak meggondolnam hogy hova megyek, milyen messzire es ugy inteznem a dolgaimat hogy lehetoleg utba essenek a celpontok pl ha megyek orvoshoz akkor onnan hazafele megyek vasarolna ha amugy esedekes a bevasarlas.
Munkabajarast a fonok fizeti mert ceges autoval jarak, tele a kisbusz szerszamokkal igy a tomegkozlekedes nem lenne opcio akkor sem ha kivalo tomegkozlekedes lenne a kornyekunkon.
Az emberek egyszeruen nem ertik meg hogy vannak dolgok amiket nem lehet tomegkozlekedessel megoldani vagy nagyon korulmenyesen. Ha tobb helyre mesz vasarolni akkor mindig viszed megaddal a szatyrokat mert nincs ott az autod hogy ott tudd hagyni a csomagtartoban. Nem szeretik mikor tele taskakkal mesz be a boltba.
A busz hajnalba nem megy, vannak helyek pl uduloteruletek, tanyak ahova nem megy a busz.
Nem mindenki dolgozik irodan. Vannak olyan munkakorok, mint pl epitoipar ahol eleg piszkos lesz a ruhad a muszak vegere. At kell oltoznod ha van erre lehetoseged mert a buszon nem szeretik ha munkasruhaban ulsz le. Videken rad is szol a sofor mert csak elol tudsz felszallni. Pesten gondolom leszarjak.
Ha kisgyerekkel mesz az meg korulmenyesebb mert a sajat dolgaidon kivul a kisgyerekedek a cuccat is te cipeled. En ugy vettem eszre hogy csak a nagyon szegenyek szoktak gyerekestol buszra szallni.
9 Ft-ot fizet a rendkívül jó közszféra, lehet számolni, de még így is jobban járok, 35-40 forgalomfüggő perc alatt beér az ember, ehelyett busz vagy vonathoz séta, várakozás, 45 perces utazás, cigányokkal sokszor teli buszon.
Kösz nem kérem.
Csongrád megyében Hmvhely - Szeged vonalon egyértelmű hogy inkább busz, de ott sok jár és kényelmesek is.
Keleten meg...?
Én mondjuk pont úgy vagyok, hogy sokszor a kikapcsolódásom, hobbim oka az autózás. Szeretek túrázni, kirándulni, és ehhez egyszerűen sokkal optimálisabb, kényelmesebb tud lenni az autó.
Persze általában vegyítem, például Kéktúra szakaszok elején elmegyek a célig kocsival, onnan tömegközlekedéssel a rajtba és akkor tudom, hogy a túra végén vár az autó, nem vagyok időhöz kötve.
De van olyan is, hogy munka után megyek ki a relatív közeli kirándulóhelyre, ami bár nincs messze de tömegközlekedéssel 2 óra lenne autóval meg 1 óra.
Persze ülhetnék a seggemen a panelban, de az mégsem az igazi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!