A gázolaj meg tud romlani 4 hónap alatt egy álló autóban?
#3 Te is tudod hogy böfögni te böfögtél, továbbá jól mellé fogtál mivel a szektorban dolgozom. És ugye a 15 éves állami tartalék dízel ugyanolyan minőségű mint a frissen finomított ugyebár? Történt is olyan nem is rég, hogy valaki jó ötletnek tartotta betankolni belőle ezer litereket, bepenészesedett a céges kocsik meg sorban injektorosak lettek.
De hát van aki úgy fogja fel mint te, hogy a dízel az dízel.
Egyedül a 2T benyánál van ilyen, ahol a jóval nagyobb fajsúlyú olaj kiválik a benzinből, és leül a tartály, karburátor aljára.
Attól lesz az a tipikus bepállott benzines-olaj szaga.
Én is a magam tapasztalatát írtam le.
Kb 7-8 éves gázolajat használtam sokáig , semmi baja nem volt és azóta sincs a motornak semmi baja.
Öreg mercimbe kaptam vagy 30 liter 20 éves gázolajat ingyen pár éve.
Üres tankra lett betöltve és nem is tankoltam rá, simán ment vele.
Persze ez egy öreg egyszerű dízel, nulla érzékelővel.
Aztán, hogy egy mai modern dízel hogy viselkedne vele az jó kérdés....
7: nekem is vannak ismerőseim akik ülepített/szűrt étolajjal járnak évek óta és semmi baja a verdának :D
Kár, hogy én nem tudok hozzájutni olcsón étolajhoz :(
A föld alatt több millió év alatt nem romlott meg, amikor még a kőolaj része volt. Persze a lepárolják, azonnal megromlik... értem én.
Mentem már másfél éves benzinnel is egy hosszabban leállított autóval, semmi baja nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!