Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ma tankoltam majd nem, hogy...

Ma tankoltam majd nem, hogy üres tankkal. A mutató nem ment fentebb. Hova lett az üzemagyag? Többi lent.

Figyelt kérdés

A férjem itthagyott egy céges autót,hogy azzal mennyünk a telepig ahol atülhetek az en automba.

Tankoljunk mert mar csak annyi van benne hogy a kutig elmegy.

Ismerem ezt az autot 100eve megvan,tudom meddig megy ha tankolok.

5000Ft ert tankoltam 721ft os gazolajat.

A telep 20kmre van tolunk. Gondoltam eleg..

Elindultunk, latom feluton a mutato megse mozdul felfele csak lefele..

Hivtama ferjem, hogy tudom nemsok az a 6-7liter, na de megis eddig az elso csikig felment ennyitol 2-3napja is. Most nem mozdult. Aztmondta akkor elromlott a mutato. Az volt a szerencse hogy elertunk a telepig, de ott elvittem azert tankolni meg 5000ert es azonnal felment addig ameddig szokott. Se tobb se kevesebb.

Hovaaaa lett az elozo uzemanyag amit tankoltam?????

A ferjem szerelo megkerdeztem aztmondja nem lyukas a tank.

Akkkoor hova lett??

#üzemanyag #Mutato
2022. okt. 12. 19:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezek az üzemanyag szintjelzők nagyon pontatlanok, ha pl. ferdén állsz máris tök mást fog mutatni.

Na, meg az utolsó 5-10 litert már nem is méri. Tehát ugyanannyit mutat, ha 1 liter van benne és ugyanannyit, ha 5-10 liter van benne.

2022. okt. 12. 20:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem sz üzemanyag tűnt el hanem az üzemanyagjelző a rossz.
2022. okt. 12. 20:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

"5000Ft ert tankoltam 721ft os gazolajat."

Tehát alig 7 litert tankoltál. Ilyen kevés mennyiségnél ne csodáld, hogy a szintjelző észre sem vette! Benne van az, csak a szintjelző nem egy precíziós mérőműszer.

2022. okt. 12. 20:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a mennyiség amúgy bő 100km-re is elég, szóval az a 20km tényleg nem votl sok neki.
2022. okt. 12. 21:54
 5/11 anonim ***** válasza:
49%
Ahogy írsz, arra tippelek elittad.
2022. okt. 13. 08:03
 6/11 krwkco ***** válasza:

Nincs itt semmi baj.

A mai kijelzők nem közvetlen kapcsolatban vannak a szintmérővel, hanem számítógépen keresztül. Ha fogy az üzemanyag, azt kijelzi. Ha legalább egy bizonyos mennyiséget beletankolnak, azt is. De ha csak egy kicsit nő a szint, azt nem. Mert a program szerint az nem normális dolog. Lehet, hogy csak lötyögött a tankban a folyadék, vagy kanyarban/emelkedőn felhalmozódott a szintmérő környékén.

Nem kell ezzel foglalkozni. Az a szintmérő jó és a benzin a tankba került.

2022. okt. 13. 08:28
 7/11 krwkco ***** válasza:

"és a benzin a tankba került."

Jobban mondva a gázolaj. :-)

2022. okt. 13. 08:30
 8/11 A kérdező kommentje:

Igen elittam a 2hónapos lányommal. Egyepkent nem egyszeru irni ilyen pici mellet. Bocsanat a hibakert..

Csak azt nem ertettem eddig is volt ra pelda h ilyen alacsonyan volt a mero megis felment 6-7litertol is.

2022. okt. 13. 10:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Már leírtuk: a mutató nem méri az utolsó néhány litert.

Nagyon nem mindegy, hogy a csontszáraz tankba töltöttél 6-7 litert vagy az 5 literre töltöttél 6-7 litert.

2022. okt. 13. 12:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Enis leirtam h mar tankoltam nem egyszer ugyanigy es felment az elso csikig. Koszonom a valaszokat szep estet
2022. okt. 13. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!