Sportos mini/ferdehátú 1.5m körül?
Szeretnénk egy városi autót venni, mert belvárosba költözünk rövidesen, a 4,5 méter hosszú szedánunkat inkább meghagynánk a garázsban, parkoljon vele akinek két anyja van. Viszont akkor már szeretnék valami kis méregzsákot, mindig vágytam egyre de mindig valami nagyobb lett belőle.
Amiket leginkább néztem, hogy ennyiért ársáv felső részét tudnám nézni belőlük (tehát eséllyel indulnék egy jó állapotú, nem szétpimpelt hülyegyerekautó keresésére):
- Citroen C2 VTS
- Peugeot 206 GTi vagy RC (inkább RC, de ritka mint a hatósági áras csirkemellfilé)
- Ford Focus ST (az első gen)
- Swift Sport, bár kicsit drágállom őket.
VW konszern abban az időben ami ennyiért megvehető (Golf III-IV GTI, Polo III GTI stb) nagyon nem a szívem csücske az öregedő kopó puha beltereikkel és gumiszerű vezetési élményükkel, csipszes 1.9TDI pedig kizárt, persze tudom hogy egy Bugattit is elpicsáz egy jó csipcsippel meg minél több korommal, köszi.
Toyota Corolla TS-t látok még, de semmit nem tudok róla és külsőre nem tetszik - tapasztalatok azért erről is érdekelnek.
Fogyasztás másodlagos, megbízhatóságra nem lenne baj ha azért nem egy luxusautó fenntartása lenne, de inkább a jó vezetési élmény érdekel, klíma azért legyen benne.
Tudom, persze, “ma már semmit nem kapsz ennyiért”. Ez nem igaz.
Városba "méregzsák". 🤦♂️ Nem értem miért nem érdekelnek a csipszelt, meg pimpelt autók, pedig ez alapján neked pont olyan hülyegyerekautó való. Csak a hülyegyerekek vesznek "sportos", 150+ lóerős autót városba. Nem sértés, csak ténymegállapítás.
De amúgy ha már itt jársz, akkor vegyél turbódízelt, csak hogy teljes legyen az értelmetlen önszopatás.
Én néha a 250 lovat is kevésnek érzem városban. :D
Hagyjuk már ezeket a hülye elméleteket hogy bármiféle városba 45 lóerő is elég. :D :D
Ha nem haladsz letaposnak a picsába' egy ilyen 50-70 lovas valaminek a szemét ki kell nyomni ha tartani akarod a ritmust..
Egy 125 lovas ~egytonnás régi hatchbacket használok rohangálni, de néha nagyon kevésnek érzem..
A3 1.8t
Golf 1.8t
De ha tudod bővíteni a keretet egy 2millióra akkor egy első szériás s3 garantáltan keresztbe lenyeli az általad felsoroltakat.
#3 - nyilvánvalóan azért szeretnék egy sportos kisautót, mert néha kivinném a városból szerpentinezni egy kicsit, vagy kakucsra, ilyesmi. De neked gondolom magas, hogy egy AUTÓT, ami helyváltoztatásra való, esetleg kiviszel a környezetből ahol amúgy használni fogjuk. Köszönöm a kötekedő kommentedet, a te szegénységi bizonyítványod.
Többieknek köszönöm!
@1 - A Dacia Springet egy közepes biciklivel letekerem konkrétan. Legutóbb mentem egy Springgel a Mol Limo jóvoltából, ennél rosszabb autóban minden szempontból nem ültem még. Elektromos, szóval nem annyira fáj mint egy benzines negyvenpár lovas autó, de belül is egy szar, vezetni is szar, a “váltókapcsoló” a kezemben akart maradni pedig akkor még csak páran ülhettek benne (512km-t írt a számláló).
Normális válasz eddig kevesebb jött mint irreleváns…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!