Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen kivitelek léteznek és...

Milyen kivitelek léteznek és milyen kell nekem?

Figyelt kérdés

Induljunk ki a használtautó.hu kategorizálásából.

A listából amik úgy gondolom, hogy számomra relevánsak lehetnek, de nem tudom pontosan, hogy mi a különbség közöttük, azok a következők:

A)

* Coupe

* Lépcsőshátú

* Sedan

B)

* Ferdehátú

* Kombi

C) ("nem tudom csoport")

* Egyterű

* Sport

Azért csoportosítottam őket A, B és C alá, mert ezek kinézetre számomra ugyanolyannak tűnnek, a C-t kivéve, ott nem teljesen világos, hogy mi alapján lesz egyterű vagy sportos az autó.

Ami engem érdekelne, az a csomagtartó. Hogyan nyílik és mennyire tágas.

Amit biztosan tudok, hogy a A B) csoportban felfelé nyílik a csomagtartó ajtaja a szélvédővel. A ferdehátúak a legkisebbek kapacitásra az összes közül, a kombi pedig a legnagyobb?

Ha jól gondolom, akkor az A) csoportban a hátsó szélvédő fixen van a kasznin és a csomagtartó ajtaja külön bukik fel, "L" alakban? Ezeknek egyébként nagyobb a csomagtartójuk, mint a ferdehátúaknak? Mert kinézetre maga a kaszni a hosszabb (nem rögtön a hátsó kerék mögött ér véget, hanem kicsit hátrébb).

És akkor a kérdés, hogy ezek közül melyikeket kellene néznem?

Nagytestű kutya szállításához kellene az autó, tehát nem ártana, ha a csomagtartóba beférne a szállítóketrec és a kalaptartó kivehető lenne (gondolom ez sem mindegyik kategóriában van így), hogy ne sötétségben utazzon a kutya.

2022. febr. 13. 01:45
 1/7 A kérdező kommentje:
Egyébként még valami eszembe jutott. Csak a kombinál van az, hogy a csomagtartónál nincs "küszöb"? Nem mintha számítana, de ha más kategóriában is így van, akkor praktikum miatt lehet az is szempont...
2022. febr. 13. 01:49
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Lépcsőshátú = sedan.

Általában 4 ajtó, csomagtartó külön van az utastértől és a hátsó ablak nem nyílik a csomagtérajtóval.

Ferdehátú:

Lehet 2 vagy 4 ajtós, rövidebb, mint a többi. A csomagtérajtó ablakkal együtt nyílik. Nincs nagy csomagtere, de ha a hátsó üléssor lecsukható, akkor úgy azért lehet bele pakolni.

Kombi:

A ferdehatúhoz hasonlít, csak olyan hosszú, mint a sedan, tehát ennek van a legnagyobb csomagtere.

Coupe

Olyan hosszú, mint a sedan, de általában csak kétajtós és szép ívesen fut le a hátulja. Ezek általában sport(osabb) autók, a csomagtér nem túl jól használható az íves hátulja miatt.

Egyterű:

Gyakorlatilag ugyanolyan, mint a kombi, csak magasabb a tető, de akár hosszabb is lehet. Lehet 7 személyes is.

Sportautók: leginkább coupe, cabrio vagy roadsterek. Ezekben a csomagtér jelzésértékű.

Egyterűt vagy kombit nézegess. Esetleg suv-okat, ha kell a nagyobb hasmagasság.

Mivel az eladók sokszor tök rosszul kategorizálják be az autójukat, nem biztos, hogy érdemes erre szűrni. Inkább nézz ki típusokat, amik tetszenek és azokra keress rá.

2022. febr. 13. 04:15
 3/7 Beviz Elek ***** válasza:
88%

Az A csoportban a kalaptartók fixek, azok nem alkalmasak kutya szállítására mert bezárnád a sötétbe. Másrészt mivel a hátsó szélvédő fix és csak a csomagtér ajtó nyílik, ezért a nyílás kicsi, nagy méretű tárgyat nem tudsz belerakni hiába egyébként nagy a csomagtér.

Ahogy #2 is írja, egyterű, kombi, suv.

A csomagtartóban lévő küszöb teljesen gyártótól függ, valahol volt esze a mérnököknek, valahol nem.

2022. febr. 13. 04:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

#2 "Lépcsőshátú = sedan"

Szerintem azért kérdezi, mert a hahu-n van külön sedan és lépcsőshátú. Én sem értettem soha, hogy miért, de így van. Aki nem ért annyira az autókhoz, az jogosan hiszi azt, hogy két eltérő kivitel.

2022. febr. 13. 07:51
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, pontosan ezért kérdeztem, mert az említett oldalon külön vannak ezek és nem értem mi alapján kategorizálják be sokan. Például sedanban vannak olyan hirdetések, amiknél a csomagtartó a hátsó szélvédővel együtt nyílik fel, pedig tudtommal a sedannál a szélvédő fix. Vagy ez is sedannak számít, csak valamilyen altípus azon belül?

SUV az tudom, hogy mi, de az említett oldalon nem lehet rászűrni, nincs olyan kategória. Egyébként másfél millió környéke lenne a rászánt összeg, szerintem ennyiért értelmes SUV-ot nem kapunk sajnos.

2022. febr. 13. 16:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Most ránéztem gyorsan, például VW Golfot hirdetnek ferdehátú kategóriában és egyterűben is... Most akkor melyik? Nekem ez kicsit magas, hogy mi alapján kategorizálják be.
2022. febr. 13. 16:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Annyival még kiegészíteném, hogy például az Octavia is hivatalosan ferdehátú (mert a csomagtérajtóval együtt nyílik a hátsó ablak is), mégis barom nagy hely van benne.

VW Golf meg azért van mindkét kategóriában, mert 3 féle verzó van belőle. Van a sima ferdehátú, van a kombi, illetve van belőle "egyterűsebb" forma is is (Ennek a neve Golf Sportsvan, vagy Golf plus).

2022. febr. 14. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!