Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sikertelen forgalmi vizsga...

Sikertelen forgalmi vizsga után valóban kötelező 6 pótórát venni?

Figyelt kérdés
Erről eddig nem hallottam, csak ma az oktatómtól. Azt hittem, a pótórák már csak "igény szerint" mennek, kinek mennyire van szüksége. De akkor ezek szerint valóban kötelező, ráadásul 6-oz is venni?

2022. okt. 10. 15:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Nem muszáj, csak ajánlott.
2022. okt. 10. 15:17
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
Nem kötelező, de mondhatja az oktatód, hogy szerinte szükséges. (Bár akkor nem értem, az előző vizsgára minek íratott fel.)
2022. okt. 10. 15:39
 3/15 A kérdező kommentje:
Még nem voltam vizsgázni, vettem pótórákat, csak ma hallottam. Csak azért húzós, mert ugye 6 pótóra + vizsgaóra + vizsgadíj, akkor az bukásonként közel 70 ezer Ft... Kicsit húzós...
2022. okt. 10. 15:54
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
Hát, ha hallottad, akkor nem itt kéne kérdezni, hanem az oktatódtól, vagy ennyire rossz a viszony?
2022. okt. 10. 15:59
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
Nekem kellett 2014-ben, de hogy most mi a trend, hat oktato biztosan megmondja.
2022. okt. 10. 16:07
 6/15 anonim ***** válasza:
86%

Törvényi előírás nincs, de az iskola saját rendjében tehet erre erős javaslatot.

Ugyanis a sikertelen vizsga azt jelenti, nem tudsz biztonságosan közlekedni.

Nehezen hihető, hogy varázsütésre képes lennél rá.

2022. okt. 10. 16:19
 7/15 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm mindenkinek!
2022. okt. 10. 16:42
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mi miatt buktál vizsgán. Ha valami szimpla figyelmetlenség miatt akkor én simán megpróbálnám pótóra nélkül.

Ha nem tudsz parkolni vagy sokszor lefulladsz akkor pár pótóra nem árthat.

Persze vágom, hogy drága a pótóra de a vizsgát se lehet végtelenségig próbálni, mert egy idő után már szigorított van.

2022. okt. 10. 17:50
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Meg hát a vizsgán is kell óradíjat fizetni. Két vizsga között van kb. 2 hét idő, az alatt biztos vennék egy órát, meg minél közelebb a vizsgához még egyet, ha nem is hatot. Már csak azért is, mert 10 éves B kategóriával A kategóriára 12 nap totál kihagyás után vizsgáztam ilyen-olyan okokból, és eléggé stresszelt, hogy majd' két hete nem is közlekedtem, és még bemelegíteni sem volt lehetőség vizsga előtt.
2022. okt. 10. 17:53
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
3x buktam meg, az oktatóm azt mondta, hogy az én döntésem, hogy akarok-e plusz órát venni vagy sem. Ismerősöm is abban az évben vizsgázott egy másik iskolánál, neki kellett plusz 10 órát vennie. Ez 2020.-ban volt.
2022. okt. 11. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!